Studentergave ideer

studentergave
Artiklens indhold

studentergaveAt blive student er en af milepælene i livet. Tiden efter den sidste eksamen byder på frihed, fester med skolekammerater og familie, studenterkørsel og glæden over at bestemme, hvad fremtiden skal byde på.

En studenterfest er en stor og betydningsfuld begivenhed for ethvert ungt menneske. Her fejres de seneste års indsatser med lange studiedage, store afleveringer, faglige præstationer, og at studenten nu er klar til næste skridt i livet. 

Der findes mange gavemuligheder at forære både ham og hende, der lige har fået den traditionsbundne, hvide hue på. 

Herunder finder du studentergave ideer, der kan have både praktisk, symbolsk og personlig værdi, og som kan hjælpe dig frem til at vælge den bedste gave en nyudklækket student.

Gaver til studenter

En gave til en student er generelt kendetegnet af at være en betydningsfuld foræring. Studenterfesten er en stor begivenhed, som det unge menneske har set frem til i mange måneder, og som symboliserer starten på en ny fase i livet.
Din relation til studenten kan være med til at afgøre, hvad du skal give i gave. Studentergave ideer spænder over mange kategorier. Mens nogle gaver er unisex, er der andre foræringer, som er henvendt til enten en ung mand eller en ung kvinde.

Studentergave til ham

Studentergave ideer til ham kan være alt fra produkter og udstyr til fritid over oplevelser til praktiske ting til at kunne flytte hjemmefra. Mange studenter vælger at ønske sig ting til egen bolig. Det kan være køkkenmaskiner eller tilbehør. Hvis du ved, at studenten står overfor at flytte i egen bolig, kan du spørge ham om ønskeliste specifikt til dette formål.
Det vil typisk være den bedste kammerat, forældre og bedsteforældre samt andre nærtstående personer, der giver de største gaver.
Er du i tvivl om, hvad du skal give, kan du med fordel tage udgangspunkt i studentens fritidsinteresser eller personlige stil. Holder han af at game, dyrke sport eller en tredje interesse, kan du vælge gaver i form af tilbehør eller udstyr til disse formål.

Studentergave til hende

Mange unge kvinder får personlige ting og tilbehør i studentergave. Det kan være smykker med indgravering, pynteting eller udstyr til boligen.
Ligesom det også gælder med de unge mænd, er det en god idé at tage udgangspunkt i hendes personlighed og livsstil, når du skal vælge gave.
Det kan være, hun har en særlig forkærlighed for bestemt kosmetik, parfume eller cremer.
Til en studenterfest er der tradition for, at der gives mange forskellige typer af gaver. Der vil altid være symbolgenstande, som markerer begivenheden med at blive student. Det er pynteting, som kan stå på værelset, eller som kan tages med videre i livet og minde studenten om den særlige tid.

Hvad giver man i studentergave?

Hvad du giver i en studentergave, afhænger af flere forhold. Der er forskel på, som du er forældre, eller om du har en mere fjern relation til studenten. Dette vil smitte af på, hvilke studentergave ideer der vil være de rette for dig at gå efter.
Studentens personlighed og livsstil vil være med til at influere, hvilke gaver der gives. Der er nogle unge mennesker, som planlægger at tage et sabbatår i udlandet efter sommerferien. Her kan det være ideelt at være med til at supplere rejseudstyret- og tilbehøret til studenterfesten.
I princippet kan enhver gave gives til en studenterfest.
På grund af festens store betydning, er det en god idé at sikre dig, at din gave har enten personlig, praktisk eller symbolsk værdi.
Din gave skal gerne minde det unge menneske om tiden som student, og at det var dig, der forærede vedkommende en særlig ting.

studenterhue

De +60 bedste studentergaver 2022

Bedste gave til studenten

Én af de mest købte og populære studentergaver er blandt andet faldskærmsudspring.

Smid studenten ud fra en flyver i ekstreme højder, under et tandemudspring.
Lad adrenalinet suse og giv studenten den fedeste oplevelse nogensinden.

Faldskærmsudspring kan købes hos

Tandemspring hos SkydiveX

Tandemspring kan købes hos

Helikopter tur

Helikopterture kan købes hos

Spa og wellness

Spa og wellness kan købes hos

Adrenalin oplevelser

Adrenalin oplevelser kan købes hos

Alle studentergaver

Hvornår giver man studentergave?

Studentergaves gives i forbindelse med studenterfesten eller på den dag, hvor studenten får sin hue på. Studenterfester afholdes primært i juni og juli. Det er op til studenten og vedkommendes familie at planlægge tidspunktet for, hvornår der afholdes fest.
I nogle familier holdes der flere fester. Det kan være en fest for klassen samt en fest for familien.
Forældre og de nære relationer som er med på skolen den dag, hvor det unge menneske får sin unge på, kan give gaver på dette tidspunkt.
Det vil typisk være de største og mest betydningsfulde gaver, som gives på selve dagen med sidste eksamen.

Hvad må en studentergave koste?

Der findes ikke nogen retningslinjer for, hvor meget en gave til en student må koste. Det afhænger af, hvor tæt på står på studenten.
At give en stor og værdifuld gave handler ikke nødvendigvis om pris. Det handler om, at din gave afspejler, at du har lagt omtanke og kærlighed i foræringen. En særlig ting som minder studenten om vedkommendes forhold til dig, kan være mindst lige så betydningsfuld som en økonomisk, dyr gave.
Det kan være praktisk at være ude i god tid, når du undersøger forskellige studentergave ideer, og når du skal købe gave. Des bedre overblik du har over de mange forskellige ting, du kan forære studenten, des større er chancen for, at du finder den bedste gave.
Når du sammenligner forskellige ting, udstyr og tilbehør, kan du lettere udpege de produkter, der kunne skabe betydning for det unge menneske, du skal til studenterfest hos.
Det er ikke kun gaven, du skal forholde dig til. Det er vigtigt, at du vedlægger et personlig kort til gaven, som kan give ekstra værdi for studenten.
Du kan skrive en sød, lille historien på kortet om en begivenhed, I har oplevet sammen, eller du kan skrive et særligt citat, som passer til studenten.

Hvem får studentergaver?

Studentergaver gives til de unge mennesker, som har afsluttet sidste eksamen på én af de i alt 6 studieforberedende, gymnasiale uddannelser i Danmark.
Det er:

  • STX (studentereksamen)
  • HHX (højere handelseksamen)
  • HTX (højere teknisk eksamen)
  • HF (højere forberedelseseksamen)
  • EUX
  • IB (International Baccalaureate)

Aldersmæssigt kan der være forskel på, hvem der får studentergaver. Hos hovedparten af de studieforberedende uddannelser er alderen 18-21 år hos studenterne. HF skiller sig ud, da denne studieforberedende uddannelse primært tiltrækker unge i 20’erne, der ikke har en gymnasial uddannelse, og som typisk har været i beskæftigelse efter folkeskolen. Derfor vil studenter fra HF være ældre, når de får gaver til deres afslutningsfester.
Alderen kan derfor være et særskilt parameter, du skal forholde dig til, når du undersøger de mange forskellige studentergave ideer.
Eksamenerne ligger altid i midten og slutningen af juni hos samtlige af de 6 studieforberedende, gymnasiale uddannelser.
Hvert år er der cirka 55.000 unge, som påbegynder én af de studieforberedende uddannelser. 3 år senere har de deres sidste eksamen, og de kan herefter vælge, hvilken grunduddannelse de ønsker at tage i henhold til interesse, ambitioner og karrieredrømme.