Ølbrygning kursus
Artiklens indhold

Det er blevet mere og mere populært at brygge sin egen øl. For mange danskere er det sågar blevet en hel hobby. Det har først og fremmest noget at gøre med, at det smager godt, især fordi der er noget helt speciel ved at indtage noget, man selv har kreeret fra bunden. Derudover er det faktisk heller ikke specielt indviklet, så længe man er blevet sat ordentlig ind i processen.

Og det har du bl.a. mulighed for at blive med et ølbrygning kursus.

Et ølbrygning kursus er en sjov oplevelse for folk, som nyder at fifle med de tekniske ting, om som sætter pris på en kold øl. Det egner sig især godt til manden eller herregruppen, som gerne vil i gang med at brygge selv, men kvinder kan selvfølgelig få ligeså meget ud af det. Herunder får du tips og ideer til, hvordan du kommer i gang med at brygge din egen øl.

Ølbrygning hos Timm Vladimirs køkken

Timm Vladimirs køkken tilbyder et 4-timers langt ølbrygning kursus. Her får du en grundig introduktion til ølbrygningens kunst, og hvad det indebærer af maltning, mæskning, fermentering osv. Timm Vladimirs køkken er en virksomhed, som specialiserer sig i forskellige madkurser, herunder ølbrygning.

Det er en professionel brygmester, som står for kurset, så du vil være i kyndige hænder. Brygmesteren står klar til at hjælpe dig under hele processen og sørger for at gøre det grove arbejde, så du kan koncentrere dig om selve brygningen samt at have det sjovt.

Bliv en øl-ekspert

Udover at lære hvordan du brygger en øl fra bunden, bliver du også klogere på de forskellige øltyper, og hvad der skal til for at lave dem hver især. Du får frit valget mellem at brygge en IPA, belgisk brown ale eller hvede alt efter dine smagspræferencer.

Når du går fra kurset, er du ikke blot klogere på brygningens processer, men også øl generelt. Og du har helt sikkert en masse at formidle videre, næste gang dine venner kigger forbi.

Læs også om ølsmagninger i Danmark, du finder artiklen her.

Ølbrygning hos Timm Vladimirs køkken

Hvad indeholder oplevelsen hos Timm Vladimir

Et ølbrygning kursus hos Timm Vladimir indeholder en aperitif til at begynde med og lette snacks undervejs. Derudover får du lov til at smage på køkkenets forskellige øl, mens du bliver klogere på de forskellige typer og øltraditioner.

Du får også et Timm Vladimir forklæde, som du kan iføre dig under kurset og bagefter tage med hjem. Hver person får lov til at starte 10 liters ølbryg op under kurset, som de efterfølgende kan tage med hjem og gøre færdigt for så at komme på flasker.

Du får også tilsendt opskrifterne på e-mail, så du bedre kan fortsætte brygningen derhjemme eller starte en ny omgang øl op. For at brygge videre kræver det selvfølgelig det rette udstyr, hvorfor du også får dit helt eget bryganlæg med hjem.

Ølbrygning begyndersæt

Bryganlægget er det perfekte ølbrygnings begyndersæt, så du efter kurset kan fortsætte i den gode stime og komme rigtig ind i grundteknikkerne. Det har en samlet værdi af 400 kr., og med det kan du få mange timer til at gå, og du skal ikke blive overrasket over, hvor hurtigt du bliver forfalden til hobbyen. Det lækre ølbrygnings kit består af:

 • Fermenterinspande
 • Omstikker
 • Sukkermåler
 • Kapsler
 • Kapsellukker
 • Diverse tilbehør og rengøringsmidler

Lær at brygge øl

Lær at brygge øl

Hvis du vil lære at brygge din egen øl, så kan du jo først og fremmest tage på ølbrygning kursus. Hvis du ikke har lyst til at tage på ølbrygnings kursus, så er det også en mulighed at købe dit eget udstyr og på egen hånd finde ud af, hvordan du gør. Her gælder det om at få fat i det rigtige udstyr, og det kan anbefales at læse sig frem til, hvad man skal bruge online. Hvis du vil brygge på helt egen hånd, så er det generelt en god ide at allierede sig med internettet. Her kan du nemlig også søge dig frem til opskrifter, så du ikke står på helt bar bund.

Selvom det altid er en god ide at forhøre sig med en professionel for som regel at skabe de bedste resultater, så kan du altså sagtens prøve dig frem selv. Og hvis det ender galt, så er der jo ikke andet for end at prøve på ny igen

Hvor i Danmark kan man tage på Ølbrygning kursus?

Der er flere steder i landet, hvor du kan tage på ølbrygning kursus. Timm Vladimirs køkken holder fx til i både Århus og Valby, så afhængig af, hvornår kurserne bliver afholdt, er der aldrig mere end ca. 2 timer til et af disse kurser.

Det er også muligt at komme på kursus i Sønderjylland, Midtjylland, Midtsjælland, Hovedstadsområdet, Fyn osv. Ja der udbydes simpelthen kurser i næsten alle dele af landet, så ølentusiaster skal ikke rejse særlig langt for at blive klogere på ølbrygningens mange facetter. Det er altså ikke afstanden dig skal afholde dig fra at tage af sted og få nogle lærerige og sjove timer.

Ølbrygning udstyr – Hvilket udstyr skal jeg bruge for at kunne brygge mit eget øl?

Du kan købe forskelligt udstyr til dit hjemmebryggeri. Men som nybegynder er der noget udstyr, som anbefales mere end andet, da det ikke skal blive alt for indviklet fra start af. Flere starter med et beer kit, hvor alle ingredienserne er blandet sammen på forhånd, og det blot kræves, at du koger det op. Ikke en særlig udfordrende måde at brygge øl på, men det kan være en god måde at få smag for selve processen og den delikate hjemmebryggede øl.

Er du frisk på at tage skridtet videre end et beer kit, så skal du først og fremmest have fat i disse ting:

 • En stor gryde, gerne 15-25 liter
 • En bryggerske
 • Et mæskekar
 • Gæringstanke formet som vinballoner lavet i enten plast eller glas. Du kan også erstatte gæringstankene med gæringsspande, som har den fordel, at de er lidt nemmere at rengøre.
 • En hævert eller slange til at transportere øllet mellem tankene og senere hen dine flasker.
 • Et termometer og hydrometer til at måle sukkerindholdet
 • Flasker, kapsler og kapselpåsætter, hvis du vil opbevare dine øl på flasker
 • Fad hvis du vil gemme din øl herpå

Lav din egen øl hurtigt og nemt

Lav din egen øl hurtigt og nemt

Virker det som et lidt for stort projekt brygge din egen øl? Har du hverken tid eller overskud til at begive dig ud i den længerevarende proces, som det er at hjemmebrygge? Men er du stadigvæk interesseret i muligheden for at lave din egen øl? Så kan det faktisk gøres på en meget nem måde. Hos virksomheden Crafted By kan du nemlig få skræddersyet din egen øl ud fra dine ønsker og præferencer.

Når du designer øl hos Crafted By, skal du vælge, hvilken bitterhed øllen skal have, farve, alkoholstyrke og smagsnoter, hvor du kan tilføje en ekstra smagskomponent i form af enten en frugtet eller ristet note. Bagefter kan du designe din egen etiket, hvor du selv styrer, hvilken titel øllen skal bære, og hvilke mønstre og farver, der skal pryde etiketten. Afslutningsvis skal du vælge. hvor mange af dine egne øl du vil have. Her kan du vælge ned til 12 stk., og op til så mange du nu har lyst til.

Her vi altså at gøre med en nemmere løsning til dig, som sætter pris på det unikke ved hjemmelavede øl. Øllene behøver dog ikke kun at være til eget forbrug, men kan også fungere fint som en god gave til en du kender, som ligeså har et ømt punkt for øl.