Hvis du er på jagt efter den perfekte oplevelse til en person i dit liv, så er du måske endt det rigtige sted. For hvad kendetegner egentlig en god oplevelsesgave? For det første skal den overraske. For det andet skal den få modtageren til at kaste sig ud i noget nyt.

Og her rammer en oplevelsesgave til et kursus på en kokkeskole hovedet lige på sømmet. For den madinteresserede mand eller kvinde vil dette være en anderledes og udfordrende aktivitet, der samtidig lærer dem noget nyt. For den glade amatør vil det være en måde at komme i gang med madlavningen på.

Se michelin-stjernerne tindre hos Kokkeriet

Kokkeriet-kokkeskole

Kokkeriet er en kokkeskole i København, der er kendt for eksklusiv madlavning og michelin-stjerner på kokkenes uniformer. Hos Kokkeriet fortolker man mange forskellige genrer inden for madkunst, men der er særlig fokus på at nyskabe det danske køkken.

Som deltager får man lov til at komme med derom, hvor panderne syder og gryderne bobler. Man kommer så at sige om bag kulissen i et af de bedste danske køkkener. Og man får lov til at kigge dem over skuldrene og prøve teknikkerne af selv.

Når du køber en tur på i kokkeskole hos Kokkeriet får den heldige modtager blandt andet:

  • Undervisning i at braisere, porchere, piske, flambere og koge
  • Mulighed for at tilberede restaurantens daglige menu
  • Hjælpen fra 3 kokke, 2 tjenere og en opvasker
  • Tilbuddet om at spise maden og nyde en lækker vinmenu til sidst

Kokkeriets kokkeskole er således en af de mere eksklusive og lækre af slagsen. Det betyder dog ikke, at der kræves et særligt højt kulinarisk niveau. Alle kan være med.

Lær fra den lokale franske i Århus

fransk-kokkeskole

Et eksempel på en rigtig god kokkeskole i Århus er Det Franske Hjørne, en restaurant placeret i den hyggelige bydel Skødstrup. Hos Det Franske Hjørne er det hele lidt mere intimt, og det afspejler sig da også i den muntre, hyggelige og afslappede stemning.

Hos Det Franske Hjørnes kokkeskole får man muligheden for at gå i dybden med det franske køkken. Dette er et køkken, som langt de fleste kender og elsker. Der er derfor garanti for tilfredshed og lækre smagsoplevelser. Her får man under kurset:

  • 5 timers kokkeskole i fransk madlavning
  • Oplæring i lækre og klassiske franske retter
  • Lære teknikker og høre historier fra det franske køkken
  • Muligheden for at spise de lækre retter som afslutning

Hos Det Franske Køkken skal man selv medbringe sine drikkevarer. Desuden kan man aldrig helt vide, om menukortet skifter fra dag til dag – en hyldest til den franske impulsivitet. Alle retterne er dog lækre og altid nogle, som også findes på restaurantens menu.

Klassisk kro i naturskønne oplevelser

kokkeskole-paa-nymindegab-kro

Når du alligevel giver en madoplevelse, hvorfor så ikke give en oplevelse, der lige tilføjer dét ekstra? Det gør du, hvis du vælger en kokkeskole hos Nymindegab Kro. Denne gamle, traditionsrige kro er beliggende i smukke naturomgivelser langt væk fra storbyens stress og jag.

Og udover de stemningsfyldte lokaler, så kan Nymindegab Kro stille med et stærkt hold af dygtige kokke, der tilbyder et grundigt madlavningskursus, der tager elevens kulinariske evner til nye højder. Med i kurset følger:

  • 6 timers kokkeskole med dagens kok
  • Gode råd og inspiration til at lave mad med sæsonens grøntsager
  • Drikkevarer undervejs
  • Fællesspisning med vinmenu (indeholder ét glas vin per servering med mulighed for alkoholfri vin)

Der er ikke meget at bekymre sig om, når det kommer til en kokkeskole på Nymindegab Kro. Her skal man bare møde op med åbent sind og lysten til at lære. Vær opmærksom på, at hvis du giver oplevelsen til at barn under 18, så skal vedkommende have en voksen med.

Lær af tv-kokken hos Timm Vladimirs Køkken

Madskole-hos-Timm-Vladimir

De fleste af os kender Timm Vladimirs karisma og imponerende evner i et køkken fra fjernsynet. Og med denne kokkeskole hos Timm Vladimirs Køkken får man en helt unik mulighed for at lære ud fra hans principper. Dette er en kokkeskole i København.

Konceptet baserer sig på de gode værdier og smage i nordisk mad, med et moderne take på disse. Med en tur i Timm Vladimirs kokkeskole får man således både en oplevelse og en ny indsigt i de råvarer og traditioner, som er lige for næsen af én. Det er madlavning, der skal være sjov, men også udfordrende og ikke mindst velsmagende.

På denne kokkeskole får man:

  • Fire timers kursus med fokus på den nye nordiske madlavning
  • Brug af lokale, sæsonbaserede råvarer
  • Kyndig vejledning og drikkevarer
  • Opskrifter og forklæde, som må tages med hjem

En fed ting ved Timm Vladimirs Køkken er, at de tager sig af det grove køkkenarbejde – som deltager skal man lære om teknik og finere madlavning frem for at skrælle kartofler og hakke løg.

Konceptkursus: bøf og bajere

boef-og-bajer-kokkeskole

Vi bevæger os ikke særlig langt væk med denne kokkeskole, for vi er stadig i Timm Vladimirs køkken. Denne kokkeskole fokuserer dog på to af de ting, som rigtig mange af os synes er lækre (især kombinerede). Nemlig bøffer og bajere. Selvom der er en udbrudt idé om at dette er noget, som særligt tiltaler mænd, så henvender dette kursus sig til alle.

På denne kokkeskole lærer du lidt om de basale teknikker der skal til for at smække en god og kødfuld middag sammen. Det er simpelt, og det er enormt lækkert. Det gode ved dette koncept er også, at det er teknikker, som er nemme at gentage derhjemme. Derudover suppleres madlavningen med lækre øl fra Timm Vladimirs Køkkens eget bryggeri.

Her får man:

  • Madkursus og viden om moderne køkkenteknikker
  • Lækker hjemmebrygget øl
  • Forklæde, som man må tage med hjem
  • Lækker mad, som man er med til at lave

På dette kursus skal der spises rigtig meget, så det er en god idé at komme på rimelig tom mave.

Hvorfor vælge en kokkeskole som oplevelsesgave?

Der er så mange oplevelsesgaver at vælge mellem, og de fleste indeholder den ønskede kombination af spænding og udfordring. Så hvorfor er det lige kokkeskole, du bør vælge at give som gave? Det er der flere gode grunde til.

At tage på kokkeskole er at investere i en fremtid, hvor mad spiller en større og bedre rolle. Ved at lære af de bedste inden for den kulinariske scene i Danmark får man nemlig muligheden for at lære nye teknikker, sammensætte hidtil ukendte smage og få en bedre forståelse for, hvad god mad kræver.

Alternativer til kokkeskoler

Hvis kokkeskoler virker som et lidt stort projekt, så kan du stadig finde en fed oplevelsesgave til en særlig kvinde eller en særlig mand, der snart skal fejres. I stedet for et meget omfattende madlavningskursus kan du nemlig give noget, der stadig bevæger sig i det kulinariske spektrum – men som er lidt nemmere at gå til.

For eksempel kan du vælge en oplevelsesgave, hvor modtageren kommer på et bagekursus. Her lærer vedkommende om gode brødteknikker og lækre opskrifter på brød. Noget lidt andet, men stadig relateret, er en tur til ølsmagning. Øl er nyt og hipt, og rigtig mange gode specialøl popper frem overalt. På en ølsmagning får man lov til at smage og lærer lidt om det hele.