Flødebollekursus – et must for slikmunde

Flødebollekursus
Artiklens indhold

flødebollekursusEn af de største delikatesser for slikmunde i alle aldre er flødeboller – og det må gerne være flødeboller af en god kvalitet. Så hvorfor ikke lære at lave dine egne på et flødebollekursus?

På et flødebollekursus kan man lære at lave perfekte, hjemmelavede flødeboller, der får mundvandet til at løbe.

Hvilken fornøjelse vil det ikke være, at kunne servere hjemmelavede flødeboller med en lækker knasende bund, fyld der smelter i munden og chokolade, der knækker med den helt rigtige lyd, når man sætter tænderne i den?

Men hvad får man med i et flødebollekursus?

Det ridser vi op ganske kort herunder:

  • Du kan booke tid og dato med det samme eller købe det som en gave og vælge tidspunkt senere
  • Du får ca. 1,5 times kursus (inkl. flere af de flødeboller du laver, selvfølgelig!)
  • Andre lækre smagsprøver hos Social Foodies
  • Du får alt stillet til rådighed af udstyr udover en dygtig og livlig instruktør

Husk:

  • Man skal være min. 9 år for at deltage
  • Det kræver ingen erfaring at deltage, blot et godt humør og en sød tand

Flødebollekursus – introduktion til nydelse

Der findes flere forskellige kurser rundt om i landet. Nogle kurser er relativt simple at gennemgå. Her er nogle af ingredienserne lavet på forhånd og det er selve opbygningen af flødebollen, der er sat i højsædet.

Andre kurser er mere omfattende med undervisning i at lave det hele fra bunden. Her gennemgås alle facetter lige fra at bage bunden, lave fyldet og chokoladen og derefter sammensætte dette til den perfekte flødebolle.

Video: se hvordan et flødebollekursus forløber hos Social Foodies

Det er derfor muligt at finde et kursus, der passer til den enkelte. Hvad enten det er familien med mindre børn, der skal have en oplevelse sammen – eller det er perfektionisten, der vil lære alt fra bunden for senere at kunne brillere med servering af lækre hjemmelade flødeboller til gæster i eget hjem, findes der muligheder.

Tag på flødebollekursus i København/Frederiksberg, Aarhus, Lyngby eller Hellerup

Kurserne kan som skrevet findes flere forskellige steder i landet. De mindre kurser har en varighed fra ca. 1½ time, mens de mere omfattende kurser kan være af flere timers varighed.

Priserne kan selvfølgelig variere, men priser fra ca. kr. 300,- pr. person er en meget normal pris.

Til gengæld kan oplevelserne og glæderne være mange. Skal bunden laves med eller uden marcipan? Hvad skal fyldet smage af? Hvilken chokolade vil være perfekt til netop denne flødebolle? Skal flødebollen pyntes? Og i så fald med hvad?

Hvem skal på du have med på flødebollekursus?

Alle skal selvfølgelig med.

Lav dine egne flødeboller

En tur med familien til flere gode familieminder

Lav det eventuelt som en familieudflugt, der kulminerer med at lave egne flødeboller. Både store og små vil utvivlsom finde det både hyggeligt, morsomt og lærerigt – og så er en af fordelene, at man kommer hjem med inspiration, opskrifter – og ikke at forglemme – rigtige hjemmelavede flødeboller – hvis de holder så længe.

Prøv noget nye og sjovt med gutter og gutinder

Saml også vennerne eller veninderne til en sjov dag, hvor hyggen og samværet måske står højere på listen end den tekniske kunnen.

Den næste firmatur?

Ryst kollegaerne godt sammen med en fælles aktivitet, som måske ligger langt fra det, de beskæftiger sig med til daglig. Det kan kun blive en stor succes.

Mulighederne er mange.

Flødebolle – kært barn med mange navne

Flødeboller har gennem tiderne haft andre navne. Tidligere navne som negerbolle og negerkys er fundet politisk ukorrekte og er blevet afløst af flødebolle. Det kan synes som en lidt søgt løsning, da flødeboller ikke indeholder fløde.

Hvis man leder i diverse opslagsværker anses flødebollen for at være af dansk oprindelse og være opfundet omkring år 1900. I en nyere bog om chokolade sås der imidlertid tvivl om dette. En historiker fra Århus Gamle By mener at have fundet bevis for, at opskriften blev hjemført fra Amerika af en dansk konditor i starten af 1900-tallet. Andre forlydender går på, at flødebollen er en efterligning af en skotsk the-kage, der stammer fra før år 1900.

Under alle omstændigheder er flødebollen en dejlig ting, som danskerne har taget til sig.

Social Foodies flødebollekursus

Giv et flødebollekursus i gave og skab glæde

Et flødebollekursus er den perfekte gaveidé.

Det kan være til den travle børnefamilie, der fortjener at komme lidt ud og være sammen om en fælles oplevelse.

Det kan være til det familiemedlem eller den ven/veninde, der er kendt som en stor slikmund.

Det kan være til den gastronomiske perfektionist, der sætter pris på at alt er hjemmelavet – og af høj kvalitet.

Endelig kan det også være til en selv. Der er intet forkert i at forkæle sig selv (og måske kæresten eller ægtefællen) – og slet ikke, hvis det er i form at en god oplevelse.

Yderligere inspiration vedrørende flødebollekurser findes nemt; flere hjemmesider har specialiseret sig i at udbyde diverse oplevelser – herunder selvfølgelig flødebollekurser. Som eksempler kan nævnes Truestory(DuGlemmerDetAldrig), Go Dream og flere andre. Her kan du købe et flødebollekursus og give det som gavekort til en festlig lejlighed – eller blot fordi én eller anden fortjener en god oplevelse.

Modtageren af et sådant gavekort vil helt sikkert blive overrasket – og en sådan gave vil uden tvivl blive husket.

Du vil måske også synes godt om vores barista kursus vi tidligere har skrevet om. En god omgang flødeboller og frisk kaffe, så bliver det ikke et bedre mix!

Hvor kan man komme på flødebollekursus?

Der er mange steder i landet du kan komme på flødebollekursus, disse steder er nogle af vores udvalgte kursus steder: