//Flødebollekursus – et must for slikmunde

Flødebollekursus – et must for slikmunde

En af de største delikatesser for slikmunde i alle aldre er flødeboller – og det må gerne være flødeboller af en god kvalitet. Så hvorfor ikke lære at lave dine egne på et flødebollekursus?

Nu er der mulighed for en – om muligt – endnu bedre løsning; hjemmelavede flødeboller. På et flødebollekursus kan man lære at lave perfekte, hjemmelavede flødeboller.

Hvilken fornøjelse vil det ikke være, at kunne servere hjemmelavede flødeboller med en lækker knasende bund, fyld der smelter i munden og chokolade, der knækker med den helt rigtige lyd, når man sætter tænderne i den?

Video af flødebollekurset


Flødebolle – kært barn med mange navne

Flødeboller har gennem tiderne haft andre navne. Tidligere navne som negerbolle og negerkys er fundet politisk ukorrekte og er blevet afløst af flødebolle. Det kan synes som en lidt søgt løsning, da flødeboller ikke indeholder fløde.

Hvis man leder i diverse opslagsværker anses flødebollen for at være af dansk oprindelse og være opfundet omkring år 1900. I en nyere bog om chokolade sås der imidlertid tvivl om dette. En historiker fra Århus Gamle By mener at have fundet bevis for, at opskriften blev hjemført fra Amerika af en dansk konditor i starten af 1900-tallet. Andre forlydender går på, at flødebollen er en efterligning af en skotsk the-kage, der stammer fra før år 1900.

Under alle omstændigheder er flødebollen en dejlig ting, som danskerne har taget til sig.

Lav dine egne flødeboller

Flødebollekursus – introduktion til nydelse

Vi har sikkert alle prøvet at spise discount flødeboller, der er fremstillet af ringe råvarer for at holde en lav og attraktiv pris. Det kan være en oplevelse, som man godt kunne være foruden.

Derimod kan flødeboller lavet af gode råvarer smage så englene synger. Er disse flødeboller også håndlavede, kender begejstringen ingen grænser.

Der findes flere forskellige kurser rundt om i landet. Nogle kurser er relativt simple at gennemgå. Her er nogle af ingredienserne lavet på forhånd og det er selve opbygningen af flødebollen, der er sat i højsædet.

Andre kurser er mere omfattende med undervisning i at lave det hele fra bunden. Her gennemgås alle facetter lige fra at bage bunden, lave fyldet og chokoladen og derefter sammensætte dette til den perfekte flødebolle.

Det er derfor muligt at finde et kursus, der passer til den enkelte. Hvad enten det er familien med mindre børn, der skal have en oplevelse sammen – eller det er perfektionisten, der vil lære alt fra bunden for senere at kunne brillere med servering af lækre hjemmelade flødeboller til gæster i eget hjem, findes der muligheder.

Kurserne kan som skrevet findes flere forskellige steder i landet. De mindre kurser har en varighed fra ca. 1½ time, mens de mere omfattende kurser kan være af flere timers varighed.

Priserne kan selvfølgelig variere, men priser fra kr. 300,- er realistisk.

Til gengæld kan oplevelserne og glæderne være mange. Skal bunden laves med eller uden marcipan? Hvad skal fyldet smage af? Hvilken chokolade vil være perfekt til netop denne flødebolle? Skal flødebollen pyntes? Og i så fald med hvad?

Social Foodies flødebollekursus

Hvem skal på flødebollekursus

Alle skal selvfølgelig med. Lav det eventuelt som en familieudflugt, der kulminerer med at lave egne flødeboller. Både store og små vil utvivlsom finde det både hyggeligt, morsomt og lærerigt – og så er en af fordelene, at man kommer hjem med inspiration, opskrifter – og ikke at forglemme – rigtige hjemmelavede flødeboller – hvis de holder så længe.

Saml også vennerne eller veninderne til en sjov dag, hvor hyggen og samværet måske står højere på listen end den tekniske kunnen

Ryst kollegaerne godt sammen med en fælles aktivitet, som måske ligger langt fra det, de beskæftiger sig med til daglig. Det kan kun blive en stor succes.

Forkæl barnet eller barnebarnet med en oplevelse, der med garanti vil blive snakket længe om.

Mulighederne er mange.

Et flødebollekursus er også den perfekte gaveidé.

Det kan være til den travle børnefamilie, der fortjener at komme lidt ud og være sammen om en fælles oplevelse.

Det kan være til det familiemedlem eller den ven/veninde, der er kendt som en stor slikmund.

Det kan være til den gastronomiske perfektionist, der sætter pris på at alt er hjemmelavet – og af høj kvalitet.

Endelig kan det også være til en selv. Der er intet forkert i at forkæle sig selv (og måske kæresten eller ægtefællen) – og slet ikke, hvis det er i form at en god oplevelse.

Yderligere inspiration vedrørende flødebollekurser findes nemt via nettet. Flere hjemmesider har specialiseret sig i at udbyde diverse oplevelser – herunder selvfølgelig flødebollekurser. Som eksempler kan nævnes DuGlemmerDetAldrig, Go Dream og flere andre. Her kan flødebollekurser købes og gives som gavekort til en festlig lejlighed – eller blot fordi én eller anden fortjener en god oplevelse.

Modtageren af et sådant gavekort vil helt sikkert blive overrasket – og en sådan gave vil blive husket.