Derfor holder vi valentinsdag

Hvad er valentinsdag
Artiklens indhold

Snart er det valentinsdag. Den 14. februar går det løs. Dagen, hvor forelskede par giver hinanden blomster, chokolade og plysbamser. Hvor sukkersøde kort og røde/lyserøde farver bliver sendt til udkårne rundt omkring i verden – også i Danmark. For vi har også taget dagen til os og gjort den til en mærkedag.

Men hvorfor holder vi egentlig denne lyserøde kærlighedsdag – og hvad er valentinsdag egentlig?

Vi kender nok mest valentinsdag fra USA og amerikanske film, og man kan tro, det er en amerikansk opfindelse. Men historien starter faktisk et helt andet sted.

Historien om valentinsdag

Egentlig stammer valentinsdag fra en ganske gammel historie. Dagen er nemlig opkaldt efter en romersk præst, der hed Valentin, og som angiveligt blev henrettet, fordi han nægtede at afsværge sig kristendommen.

Det var omkring år 269 e.Kr. En lov forbød unge par at gifte eller forlove sig, fordi mændene skulle i krig. Valentin, der nogle hundrede år efter blev udnævnt som helgen Sankt Valentin, trodsede forbuddet og fortsatte med at vie unge par. Det endte med at koste ham livet – og han blev henrettet den 14. februar.

I dag er valentinsdag heldigvis anderledes udramatisk, og omdrejningspunktet for dagen er romantik. Det er dagen, hvor der er lagt op til, at man forkæler sin udkårne. Skriver et sødt og kærligt kort. Sender smukke blomster eller lækker chokolade. Inviterer på romantisk middag med lys på bordene. Eller måske noget mere ekstraordinært…

For med dette dyrker man parforholdet og giver hinanden et afbræk fra hverdagen, en forkælelse man deler og nyder sammen. Så hvorfor ikke give den lidt ekstra gas?

Det gælder blot om at finde på det helt rigtige at overraske sin partner med. Det er en dag, der kan kræve lidt forberedelse, hvis man vil have det hele til at spille. Sådan er det jo, når man gerne vil forkæle sin partner lidt ekstra.

Forkælelse af parforholdet

Tit kan det være en udfordring for et par at planlægge ”kæreste-ting” – særlige oplevelser, man har sammen og deler med hinanden, når først hverdagen ruller. Men med valentinsdag er datoen på plads – og anledningen perfekt!

Derfor er det oplagt at benytte sig af chancen – og så er det bare om at finde den rette oplevelse. Som nævnt før, må oplevelsen gerne være lidt ekstraordinær. Noget, som kan skabe et særligt minde, man kan lune sig ved senere i livet. En oplevelse, der giver parforholdet noget næring og frisk energi – noget at bygge videre på. Det er så vigtigt at pleje parforholdet og huske at gøre og opleve noget sammen en gang imellem. Og det uanset om man er ung, har stiftet familie eller befinder sig i seniorårene.

 

 

Valentinsdag er den romantiske dag for alle – og alle aldre, og dagen hvor særlige og kærlige oplevelser med partneren er i højsædet. Er man i tvivl om, hvilken type oplevelse der vil passe bedst til ens kærlighedsliv, kan man lade sig inspirere – for eksempel på nettet.

Der er nok af muligheder – afhængigt af personligheder, interesser og alder. Men hvad med et wellnessophold, en særlig kulinarisk oplevelse eller en tur i luftballon? Er man mere til action, kan faldskærmsudspring, vandski eller dykning måske være en mulighed. Måske hælder man mere til en kulturlig oplevelse, hvor en opera, musical eller et godt teaterstykke kan være det rigtige.

Det vigtigste er, at man har oplevelsen sammen, nyder dagen og hinanden – og tilfører parforholdet nye, dejlige minder. Så hold kærligheden varm – husk valentinsdag. Og hinanden…