ølsmagning
Artiklens indhold

Ølsmagning hitter som aldrig før, da vi danskere for alvor har fået øjnene op for alle de skønne øl fra hele verden. Det hænger nok sammen med, at vi danskere generelt er begyndt at sætte stor pris på god mad og drikke, samt vi elsker at udforske nye smagsoplevelser.

Ølsmagning er helt genialt til dette, da kompleksiteten i øl er enorm. Ens smagsløg kommer dermed på en fantastisk rejse, når man smager på alverdens forskellige slags øl.

Find Ølsmagninger i hele Danmark

Find Ølsmagninger i hele DanmarkØlsmagning hitter som aldrig før, da vi danskere for alvor har fået øjnene op for alle de skønne øl fra hele verden. Det hænger nok sammen med, at vi danskere generelt er begyndt at sætte stor pris på god mad og drikke, samt vi elsker at udforske nye smagsoplevelser. Uanset om du leder efter ølsmagning i Aarhus, ølsmagning i Odense, eller ølsmagning i København så finder du dem her.

Ølsmagning er helt genialt til dette, da kompleksiteten i øl er enorm. Ens smagsløg kommer dermed på en fantastisk rejse, når man smager på alverdens forskellige slags øl.

Gavekort til ølsmagning

Et gavekort til ølsmagning er en fantastisk gave, som vil vække stor glæde hos modtageren. Et ølsmagning gavekort kan også oplevelses sammen med giveren, hvis det skal være en personlig gave og en oplevelse, som I kan have sammen.

Generelt er oplevelsesgaver i stor stigning, da vi efterhånden køber alle de ting, som vi står og har brug for i hverdagen. Oplevelser man kan dog aldrig få for mange af, og det er noget man aldrig glemmer.

Nogle steder arrangerer også ølsmagning ud af huset, hvis man ønsker smagningen skal foregå enten i hjemlige eller helt specielle omgivelser.

Der er rig mulighed for oplevelser inden for gastronomi, og det er noget næsten alle vil sætte stor pris på. Overvej derfor en sådan oplevelse, når du skal gøre en person rigtig glad og ikke lige ved, hvad du skal købe i gave.

Ølsmagning i Aarhus, Odense København og flere.

Vi har gjort det let for dig at finde de bedste ølsmagninger rundt omkring i Danmark. Et af de populære søgninger er blandt andet efter ølsmagning i København. Men bor du i Aarhus, Kolding, Odense eller andet steds, så er der chance for at finde et godt sted for din næste ølsmagning.

oelsmagning

Kigger vi mod landets næststørste by, så er der også mange gode muligheder for ølsmagning i Århus. Århus er blevet et mekka for madglade jyder, som valfarter til den jyske hovedstad for gourmetoplevelser.

Et af de mest populære steder for ølsmagning i Jylland er hos Tir Na Nog, som har ladet sig inspirere af den irske ølkultur, hvor primært de mørke øl dominerer, som f.eks. stout.

Her vil en af deres bartendere vise jer et stort udvalg af kvalitetsøl fra forskellige nøje udvalgte mikrobryggerier i Irland, så I får et unikt indblik i dette ølglade lands kultur.

Ølsmagning kan købes hos

Du har måske ikke umiddelbart hørt om portugisisk øl, da de fleste af os forbinder Portugal med Portvin og ikke med øl. De seneste år har de portugisiske mikrobryggerier dog vundet indpas på adskillige ølbarer og fine restauranter verden over, og madanmelderne er vilde med disse øl.

Et af de bedste bryggerier bærer navnet, Sovina, og dette bryggeri er kernen i denne smagning. Bartenderne kan virkelig deres håndværk og har en enorm viden om det at lave øl helt fra bunden, så der følger en masse spændende viden med denne smagning.

Du kan vælge mellem Aalborg og Kolding, hvis du gerne vil opleve denne portugisiske udgave, som desuden finder sted i utrolig hyggelige omgivelser.

Ølsmagning kan købes hos

Vi bliver ved ølsmagning i Jylland, men bevæger os nu tilbage til hovedbyen Århus. Her holder det danske mikrobryggeri, Wintercoat, nemlig til.

Ved denne smagning kommer man naturligvis rundt på selve bryggeriet, hvilket er en stor oplevelse i sig selv. Folkene bag Wintercoat er utrolig passioneret omkring hele processen med at brygge kvalitetsøl, og det smitter virkelig af på rundvisningen og smagningen.

Du får dermed en hyggelig smagning af øl kombineret med en lærerig og spændende rundvisning på bryggeriet.

Ølsmagning kan købes hos

Et af de bedste steder til ølsmagning på Sjælland finder du i Køge, hvor det prisvindende Braunstein bryghus holder til. Dette bryggeri har vundet flere priser, og det anses som et af de førende bryggerier i Danmark.
Udover øl gør Braunstein sig også i Whisky, så har du interesse for både øl og whisky, så er det helt oplagt at besøge Braunstein i Køge.

Smagningen hos Braunstein kan opleves den første lørdag i hver måned, og oplevelsen tager ca. 3 timer, hvor du både oplever smagning og rundvisning. Læs mere om oplevelsen her.

Ølsmagning kan købes hos

Vi tager tilbage til ølsmagning i København, hvor en anden god mulighed er hos ølentusiasterne hos Ølsnedkeren på det hippe Nørrebro.

Her finder du en klassisk bar-smagning, hvor du sidder på den hyggelige ølbar og smager nogle fantastiske øl i de helt rette omgivelser.

Bartenderen ved en masse om hele processen omkring øl, samt han guider jer sikkert rundt i alle de sjove smagsnuancer i øllens univers.

I får lejlighed til at smage hele 8 forskellige øl, så i skal nok regne med at tage bussen eller cyklen hjem efter denne smagning.

Læs mere om oplevelsen her.

Ølsmagning kan købes hos

Highlanders bar ligger i hjertet af Århus, og her kan du både opleve smagning af øl, rom og whisky. Der er en meget afslappende og hyggelig atmosfære på baren i Århus, og man er selvfølgelig velkommen til at blive i baren, når man er færdig med selve smagningen.

I kan desuden få tilpasset ølsmagningen til lige netop jeres præferencer, så i selv at medbestemmelse på hvilke typer øl, som der skal smages.

Og det er selvfølgelig også oplagt at kombinere med smagning af whisky eller rom, da Highlanders bar også har et stort udvalg af dette.

Ølsmagning kan købes hos

Vi bliver i København, da de simpelthen er et hav af fantastiske smagning af øl her. I 2016 vandt Taphouse den store pris fra AOK brugere, som bedste øloplevelse i København. Til dem der ikke kender AOK, så er det den største side om mad og drikke i København, som er baseret på de mange brugeres oplevelser.

Taphouse er derfor for alvor vundet københavnernes hjerter, og deres udvalg af øl er enormt og velvalgt. Du får lov at smage 5 øl til denne smagning, men herefter kan du blive i baren og købe yderligere øl. De har over 60 forskellige øl at vælge i mellem, så der er garanti for en hyggelig aften i øllets tegn. Læs mere her.

Ølsmagning kan købes hos

På Trolden Bryghus i Kolding, kan man opleve en smagning på et mikrobryggeri fuld af passion og glæde. Man får en guidet rundvisning på bryggeriet, samt mulighed for at smage på en masse af varerne.

På Trolden Bryghus laver de øl efter det gode gamle håndværk, og det er derfor mennesker og ikke robotter, som står for alt arbejdet. Der er en intim stemning over stedet, og man får virkelig et indblik i bryggernes historie gennem tiderne.

Og deres øl smager derudover fantastisk, så leder du efter en god ølsmagning i Jylland, så kunne det være du skulle slå et smut forbi Trolden Bryghus i Kolding.

Ølsmagning kan købes hos

Aarhus bryghus er et af de mest legendariske bryghuse i smilets by, og her har du chancen for at opleve bryggerens håndværk på helt tæt hold.

Du vil bl.a. lære om ordene mærskning, urtkogning og gæring, for bare at nævne nogle få af de ord, som du vil stifte bekendtskab med ved en smagning og rundvisning på Aarhus Bryghus.

Udover rundvisningen får du lejlighed til at smage 3 øl direkte fra tankene og 3 øl fra fad, så du på den måde kan smage forskellen. Elsker du øl og processen med brygning, så er dette et glimrende valg til din næste øl-oplevelse. Læs mere om det her.

Ølsmagning kan købes hos

Leder du efter et godt sted til ølsmagning på Fyn, så skal du besøge Gundestrup på det smukke Sydfyn. Her er det mulighed for at kombinere øl-oplevelsen med ostesmagning, hvilket flere og flere madeksperter anbefaler.

Normalt taler man om ost og rødvin, men faktisk er øl ofte en endnu bedre ledsager til ost, hvilket du virkelig får prøvet på Gundestrup Mejeri og Bryghus.

Samtidig får du en rundvisning på det smukke sted, og hele oplevelsen bærer præg af god gastronomi i hyggelige landlige omgivelser. Du får også et indblik i historien bag dette fantastiske sted.

Ølsmagning kan købes hos

Skal du finde en god ølsmagning i København, så er det helt oplagt at besøge Crafted By, som har til huse lige ved Carlsbergs historiske bygninger.

Deres brygmester er en af de bedste og mest erfarne i Danmark, og han har mere end 35 års erfaring ud i ølbrygningens kunst.

Hos Crafted By får du desuden en noget anderledes oplevelse, da du også får en rundvisning på selve bryggeriet. Dette får man ellers sjældent lov til, og det er virkelig en interessant oplevelse at se hele processen og smage på varerne bagefter. Læs mere om oplevelsen her.

Crafted By er desværre udgået, se stedet mere om ølbrygning i Vladimirs Køkken

Andre steder med Ølsmagning i Jylland og København

Ølsmagning kan købes hos
Ølsmagning kan købes hos
Ølsmagning kan købes hos

Vil du smage noget andet?

Danmark er som sagt blevet et gastronomisk paradis, hvor du kan opleve adskillige spændende gourmetoplevelser.

Er du til ginsmagning (læs her), vinsmagning (læs her) eller whiskysmagning (læs her), så er der ligeledes rig mulighed for dette rundt om i kongeriet Danmark.

Lad dig derfor inspirere af de mange muligheder her i landet, da man ikke altid behøver rejse langt efter de gode oplevelser.

Og hele denne industri med madoplevelser er i kraftig vækst, og her er vi altså virkelig heldige med at bo i Danmark, som er blevet en gastronomisk højborg på verdenskortet.