En spandfuld af eventyrlige nytårsaktiviteter

hest
Artiklens indhold

Sponsoreret indhold

Er du i tvivl om, hvordan du skal underholde dig selv i forbindelse med skiftet fra 2021 til 2022? Så kig ej videre, for vi har her samlet en række aktiviteter, som du og dine kære kan muntre jer med i det nye år.

Det kan være svært at finde på noget at lave omkring nytår, især hvis vejret ikke rigtig er til at være alt for meget ude. Men her har vi dog samlet nogle aktiviteter, der kan være rigtig sjove både før, under og efter nytåret er blevet skudt ind.

Skihop og nytårstalen

Mange muntrer sig med at spille lidt omkring nytår, hvor et stort hit altid er henholdsvis det traditionsrige skihop fraGaarmisch-Paartenkirchen samt hvilke emner, Margrethe den 2. kommer omkring i Dronningens nytårstale. Der har fra år til år været forskellige emner og ord, der nærmest altid vender tilbage, mens overraskelser også ofte har forekommet. Et godt tip – Hun nævner nærmest aldrig Søens Folk, selvom dette er en udbredt myte. Men det er altid et hit til nytårsfesten at begynde aftenen med at få folks bud på, hvad “Daisy” har at sige i år.

Restaurantbesøg eller kurophold

Mange benytter også den kolde og mørke januar til at tage sig et hotelophold, som ofte kan være en rigtig billig omgang, hvis du for eksempel ser mod solskinsøen Bornholm, eller for eksempel Kattegats perle, Samsø, der byder på masser af muligheder for både par og familier. Andre vælger at tage på spaophold i de mange kurbade ved den svenske kyst, der tit har en lækker udsigt over Øresund hjem til Danmark.

Man kan også vælge at forkæle sig med en tur på restaurant, da der er mange lækre spisesteder over hele landet, der har nedsatte priser på menuer i den traditionelt lidt skrabede januar måned. Så her kan du tit få en gourmetoplevelse til en skrabet pris, hvad enten du går selv ud at spise eller tager din kæreste eller kone med.

Brætspil

Det kan være meget fint med playstations og andre konsoller fra den moderne æra, men som underholdning er der nu ikke meget, der slår de traditionelle brætspil. Gamle travere som Scrabble, Matador og Tegn & Gæt er altid i høj kurs, men hvert år udkommer der faktisk helt nye og moderne brætspil, der kan give lidt afveksling.

Nogle af disse spil kan tage fra et par timer og helt op til flere dage, så hvis man er sneet inde, så kan man sagtens få tiden til at gå ved at muntre sig ved stuebordet med diverse brætspil.

Ud på vandet

Der findes utallige måder at begynde et nyt år på en frisk på måde på, og i den mørke januar har de fleste da også behov for at underholde sig selv lidt, især indendørs. Men vi foretrækker nu alligevel de udendørs aktiviteter, og nogle af de senere års trends som wakeboards og kitesurfing er alternative måder at få masser af frisk luft på. Og luft under vingerne nu og da i sidstnævnte tilfælde! Disse to aktiviteter er tilgængelige over store dele af landet, selvom det selvfølgelig er nødvendigt, at vejret giver mulighed for at komme lidt ud på vandet.