Gavekort

Oplevelsesgavekort

Oplevelsesgavekort – den sikre vej til en unik og personlig gav

At give et oplevelsesgavekort som gave er både spændende, personligt og anderledes. Om det er en gave til hende, til ham – eller til dem begge – findes der mulighed for at udvælge en oplevelse, der rammer lige i hjertet og vil blive husket længe efter, du har givet gaven.

Oplevelsesgavekort til unikke oplevelser – til alle personer og begivenheder

Det kan være svært at finde en personlig gave, når fødselsdage, bryllupper, jubilæer og andre mærkedage skal markeres med en opmærksomhed. Vi kender det alle; enten er der ingen ønskeseddel, ellers er den ret begrænset – og der er ingen ønsker, som vi egentlig har lyst til at give.

I sådanne situationer viser gavekort til oplevelser sin store styrke. Med bare lidt kendskab til personen, der skal have en gave, er det muligt at vælge mellem et utal af oplevelser, der vil falde i god jord – og vil være en overraskende og velkommen forandring på gavebordet med de sædvanlige parfumer og sweatre.

Hvilket oplevelsesgavekort skal jeg vælge?

Når du skal vælge den helt rigtige gave, kan det store udvalg virke lidt uoverskueligt i starten. Der findes flere hjemmesider, som alle har et stort og varieret udvalg. Fælles for dem alle er dog, at du nemt kan surfe rundt og blive inspireret – og du vil rimelig hurtigt falde over netop den oplevelse, som den heldige modtager vil være interesseret i.

Fire gode hjemmesider, der sælger oplevelsesgavekort

Udvalget er – som tidligere nævnt – stort, men det kan hjælpe at kaste et blik på de fire mest besøgte hjemmesider indenfor salg af oplevelsesgaver.

  • Duglemmerdetaldrig.dk kan være et fornuftigt sted at starte. Her byder forsiden på et rigt udvalg, der gør det let at spore sig ind på, i hvilken retning der vil være interessant. Her kan du finde oplevelsesgavekort til alverdens oplevelser – alt fra Djævleræs til ansigtsbehandling.
  • Godream.dk har også et kæmpeudvalg, hvor de mest populære oplevelser præsenteres på forsiden – og er opdelt i forskellige kategorier, som letter søgningen.
  • Sendentanke.dk giver inspiration til både oplevelser og gavekort til indkøb i forskellige forretninger. Et almindeligt oplevelsesgavekort til indkøb kan være løsningen, hvis du ikke kan finde den rigtige oplevelse, og noget, som næsten alle bliver rigtig glade for.
  • Gavekort fra Smartbox.dk har du måske set allerede. Flere forretninger har færdigpakkede gavekort herfra på hylderne. En god løsning, hvis du ikke ønsker at finde gavekortet på nettet. Udvalget på hjemmesiden er dog meget større end det udvalg, du finder i forretningerne.

Jeg vil købe et oplevelsesgavekort – hvad gør jeg?

At købe gavekortet via nettet har aldrig været nemmere. Når du har fundet den oplevelse, du ønsker at give som gave, betaler du via hjemmesiden.

Du kan de fleste steder vælge mellem at printe gavekortet ud derhjemme eller vælge at få tilsendt et trykt gavekort, som sendes til dig med posten.

Hvad skal modtageren af mit oplevelsesgavekort gøre?

Også for modtageren er det meget nemt:

  1. Modtageren går ind på den aktuelle hjemmeside og indtaster den kode, der fremgår af oplevelsesgavekortet – herefter lander de automatisk på den rigtige side.
  2. Her skal de vælge hvor og hvornår de ønsker at gøre brug af gavekortet. Når bookningen er overstået, får de en bekræftelse – og så er alt klaret.
  3. Din gavemodtager kan således selv planlægge, hvornår det passer bedst i kalenderen – og i mange tilfælde vælge mellem flere steder, hvor gavekortet kan bruges.
  4. Der er ingen grund til at stresse over at få booket hurtigst muligt. Under de enkelte oplevelser fremgår, hvor lang tid gavekortet gælder – og det er typisk hele to år, så der er god tid til planlægningen.

Hvad koster et gavekort til en god oplevelse?

Et gavekort har den fordel, at du selv kan stemme, hvor meget du vil give for. Der findes oplevelser fra under 100,- kr. og op til flere tusinde kroner.

Selve oplevelsens karakter, stedet for afholdelsen og oplevelsens varighed spiller ind på prisen. En guidet rundtur i byen eller på et bryggeri vil være langt billigere end et faldskærmsudspring med fly og instruktør, hvor omkostningerne er meget større.

De enkelte oplevelser fås også i forskellige prisklasser. For eksempel vil et bagekursus af to – tre timers varighed sædvanligvis være billigere end en hel dag med bagning af flere slags bagværk.

Således er det muligt at tilpasse din gave til netop den begivenhed og den person, der skal have gaven – og samtidig vælge en oplevelse, der passer til dit gavebudget.

10 sikre hits, når du skal vælge den rigtige oplevelse

Bridgewalking Lillebælt

Som det eneste sted i Europa kan du på Lillebæltsbroen opleve bridgewalking. Er du til en eventyrlig oplevelse i 60 meters højde, kan du på en guidet tur blive ført over Lillebæltsbroen med smukke naturoplevelser og udsigt til både Jylland og Fyn.

Er du til frisk vind i håret og giver højder dig et godt sug i maven, er dette den perfekte oplevelse.

Turen tager ca. 2 timer og du bliver iklædt heldragt og tilkoblet et sikkerhedssystem, så intet er overladt til tilfældighederne. Af sikkerhedsgrunde er bridgewalking ikke egnet for bevægelseshæmmede – og der er et højdekrav på min. 140 cm.

Flødebollekursus hos Social Foodies

En perfekt flødebolle skal have det hele; lækkert fyld, sprød bund og et chokoladeovertræk, der giver det helt rigtige knæk, når man bider i den.

På et flødebollekursus lærer du alt om den vigtige temperering, der giver chokoladen dette knæk. Du samler og pynter selv dine flødeboller – der er selvfølgelig smagsprøver undervejs og du får dine egne flødeboller med hjem til aftenkaffen.

Social Foodies findes fire steder i landet, så der er frit valg. Du skal være minimum 9 år for at deltage – og ellers det de eneste krav godt humør og en sød tand. Oplevelsen er en god gave til ham, du ikke helt ved hvad du skal give eller som gave til hende, som du ønsker at overraske med noget helt anderledes. Læs evt. mere om oplevelsen her.

Spaophold på Ystad Saltsjöbad

Et spaophold er forkælelse på højeste plan. Med overnatning i Superior værelser, lækker kulinarisk tre-rettes menu og stor morgenbuffet er rammerne i orden.

Med luksuriøse omgivelser og tøfler, badekåbe og ekstra håndklæder på værelserne er der lagt op til ren afslapning.

Der er fri adgang til opvarmet pool, stor spa-afdeling og diverse aktiviteter og behandlinger. Behandlinger betales separat og bør bookes i god tid, da efterspørgslen er stor.

Kombiner eventuelt opholdet med en gåtur i Ystad, der med sine 300 bindingsværkshuse er Skånes bedst bevarede middelalderby.

Djævleræs hos Fun Race

For at køre djævleræs hos Fun Race kræver det at du er fyldt 18 år, har gyldigt kørekort – og har lyst til at køre rigtig stærkt.

Oplevelsen indbefatter i alt tolv omgang på Løvelbanen ved Viborg – heraf med dig som fører på seks omgange – resten som co-driver.

Alle sikkerheds- og lovkrav er opfyldt i de tolv streetracere, der står til rådighed – og du får udleveret hjelmhue og hjelm, så sikkerheden er i top.

Er du til hurtige overhalinger i svingene og hjulspin på en rigtig racerbane, får du ikke en bedre oplevelse – så bestil et djævleræs og tryk speederen i bund.

Ølsmagning hos Aarhus Bryghus

Har du lyst til en 45 minutters rundvisning på et rigtigt bryggeri efterfulgt af 45 minutter med smagning af de gyldne drikke, er Aarhus Bryghus det rigtige sted.

Under rundturen vil du lære alt om mæskning, gæring og urtekogning mens du går rundt mellem de store tanke med lækkert øl.

Bryghuset laver øl med alkoholprocenter mellem 5 og 12% og du får lov at smage tre øl direkte fra tanken og efterfølgende tre øl fra enten fad eller flaske. Derfor er der også et krav om, at du skal være fyldt 18 år.

Har du lyst til at vide mere om, hvordan denne herlige drik fremstilles, er en ølsmagning det helt rigtige sted.

Kitesurfing kursus hos Amager Kiteskole

Har du prøvet surfing eller snowboard har du måske lyst til at gå skriftet videre. Kitesurfing er løsningen, hvis det skal være ekstra spændende. Der er store kræfter på spil, når dragen trækker dig og brættet hen over bølgerne i stor hastighed.

Kurset varer to timer og indledes med øvelser på land, hvor en erfaren instruktør gennemgår principper, teknikker og sikkerhedsregler. Våddragt og udstyr udleveres selvfølgelig, hvorefter det sjove starter.

Du modtager dagen før kurset en mail med oplysninger om, hvilken strand på Amager kurset afholdes på – det afhænger af vindretning med videre.

Svæveflyvning hos Aalborg Svæveflyveklub

Svæveflyvning er noget, der skal prøves mindst én gang i livet. Det er en herlig oplevelse af svæve lydløst hen over de danske skove og marker og blive betaget af den danske natur. Det er nok det tætteste, du kommer på at føle dig ”fri som en fugl”.

Næsten alle – selv børn – kan prøve svæveflyvning. Du må selvfølgelig ikke have indtaget alkohol og ikke veje over 110 kg.

Du får en briefing før og efter turen, som udføres sammen men en erfaren pilot. Hele oplevelsen varer 30 – 60 minutter, hvoraf du er i luften i 6 – 10 minutter afhængig af vejr og vind.

Oplev en dansk vingård os MODAVI

De fleste har sikkert hørt, at der fremstilles dansk produceret vin. Hos MODAVI ved Kolding kan du få lov at opleve denne proces på nærmeste hold. Under opholdet får du en tur blandt vinstokkene, fortællinger om hele processen og en rundvisning i Vineriet.

Der fremstilles hvide-, rosé-, og rødvine samt dessertvine og du får mulighed for at prøvesmage 3 forskellige slags vin med tilhørende snacks.

Husk godt fodtøj så du er klar til en tur på vinmarkerne – og medbring gerne penge, da du sikkert vil blive fristet til at handle i vinbutikken, når du har smagt de ædle dråber.

Whiskysmagning hos Highlanders Bar

Sætter du pris på en godt glas whisky, bør du unde dig selv – og andre – en whiskysmagning. På Highlanders Bar får du indblik i de spændende historier bag de enkelte whiskyers tilblivelse og smage.

Selve smagningen varer ca. 1 time og undervejs smager du på 4 forskellige whiskys.

Du skal være 18 år for at deltage og selvfølgelig have lyst til gode smagsoplevelser, der indeholder alkohol.

Husk endelig at medbringe penge, da der er stor sandsynlighed for, at får lyst til at blive hængende efter whiskysmagningen – Highlanders Bar har nemlig 200 forskellige whiskyer i baren, så du kan fortsætte på egen hånd.

Tandemspring hos Odense Faldskærmscenter

Tandemspring er en oplevelse for dem, der skal have en oplevelse lidt ud over det sædvanlige. Det kræver lidt mod at springe ud fra et fly i 4000 meters højde og nærme dig jorden med 200 km/t. Heldigvis har du en tandemmaster ”på ryggen”, der sørger for alt det sikkerhedsmæssige er i orden.

Alt udstyr er med i prisen, så du skal bare sørge for fornuftigt tøj og fastsiddende fodtøj. Der forefindes børneseler til de mindre – og vægtgrænsen er 110 kg. Efter instruktion flyver I ca. 20 minutter inden den rigtige højde er nået – og det virkelig sjove begynder.

Vælg den perfekte gave blandt hundredvis af oplevelser

Ovennævnte er kun nogle få af de mindeværdige oplevelser, du kan give som gavekort – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad din gavemodtager skal opleve i fremtiden.

Lad dig inspirere af det store udbud og giv én du holder af en gave, der ikke går i glemmebogen – eller bliver gemt væk i skuffen eller skabet.

Almindelige gaver glemmes hurtigt – og de bløde pakker er ikke altid lige spændende. En god oplevelse glemmes aldrig og minderne vil kunne nydes i mange år fremover.

Bagekursus
Bedste oplevelsesgaver

Bagekursus

Bagning – og bagning på et højt niveau – er blevet meget populært. At danskerne gerne vil have et virkelig godt brød, der er bagt

Læs Guiden »
julegaver til dem der har alt
Bedste oplevelsesgaver

Julegaver

Julegaver til dem der har alt i 2022 Mangler du den perfekte julegave til den, der aldrig ønsker sig noget? ➫    Så får du

Læs Guiden »
studentergave
Bedste oplevelsesgaver

Studentergave ideer

At blive student er en af milepælene i livet. Tiden efter den sidste eksamen byder på frihed, fester med skolekammerater og familie, studenterkørsel og glæden

Læs Guiden »
Wellness ophold
Bedste oplevelsesgaver

Wellness ophold

Wellness ophold er populære som aldrig før, da vi for alvor har lært at sætte pris på sådanne skønne miniferier. Og her i Danmark er

Læs Guiden »
gave til ham
Bedste oplevelsesgaver

Gave til ham

Mangler du den perfekte gave til ham, der intet ønsker sig? ➫ Så får du her 40+ gode gaveidéer til manden der har alt.  

Læs Guiden »
middag for 2
Bedste oplevelsesgaver

Middag for 2 gavekort

De fleste mennesker elsker en god middag der får smagsløgene til at danse og at spise god mad i selskab med en de holder af.

Læs Guiden »
Helikoptertur
Bedste oplevelsesgaver

Helikoptertur

Hvis du ønsker at give en du holder af en gave, som er ud over det sædvanlige, så kan du overveje at give dem en

Læs Guiden »