Vinsmagning
Artiklens indhold

VinsmagningHvis du er interesseret i at lære mere om vin eller blot nyde en god oplevelse i selskab med fælles vinelskere og kvalitetsrige vin-druer, er der god grund til at prøve en vinsmagning i København, Odense eller Aarhus. Smag på vine fra hele verden – uanset hvad du er til, om det er fransk, italiensk, spansk, argentinsk, portugisisk eller andre vine, så finder du det her.

Her bliver du introduceret til et udpluk af de allerbedste vinsmagningsoplevelser i Danmark. Vi hjælper dig med at udvælge den helt rette. Uanset om du er til italiensk, sydafrikansk fransk eller chilensk vin – eller bare gerne vil have en sjov og smagsrig oplevelse. Du kan også lære at sætte vin til mad og blive klogere på de rigtige temperaturer til de forskellige vine. For når du smager på vinen, så er der meget mange andre faktorer der spiller ind, end blot druesorten, for den komplette smagsoplevelse. Bliv klogere herunder.

Vinsmagning i København

Såfremt du leder efter en vinsmagning i København, har du mere end rigeligt med valgmuligheder at vælge imellem. Den danske hovedstad bugner nemlig med gode lokationer, hvor der er fokus på kvalitetsrige druer, autenticitet og en hyggelig stemning.

Med andre ord kommer du næppe til at få svært ved at finde en lækker og indbydende vinsmagning i København. Nedenfor kan du imidlertid danne dig et udførligt overblik over de allermest anerkendte og populære vinoplever i byen, så du nemt kan træffe en fornuftig beslutning, eventuelt i fællesskab med en fælles vinentusiast.

Vinsmagning hos SMAGFØRST

Vinsmagning hos SMAGFØRST

SMAGFØRST har siden 2009 arrangeret et alsidigt udvalg af vinsmagninger af allerhøjeste kvalitet. Virksomheden består af et talentfuldt hold af medarbejdere med hver deres fokusområde, og ved en vinsmagning i deres lokaler får du smagt en hel del forskelligt.

Oplevelsen hos SMAGFØRST inkluderer 1,5 times vinsmagning, hvor der vil blive serveret mellem 7 og 9 vine, foruden brød og vand. Samtidigt bliver der lagt op til gode samtaler og diskussioner om vinene, lige såvel som de dygtige indehavere står for at fortælle om vinenes historie.

 

Ost- og vinsmagning hos Grand Fromage

Ost- og vinsmagning hos O.M. Nielsen i København

2 timers vin- & ostesmagning på enten dansk eller engelsk

Det er en klassiker at invitere vennerne på besøg til en aften med ost og vin, men hvilke vine og hvilke oste passer egentlig sammen? Det kan være svært at afgøre, hvilke kombinationer, der fremhæver og understøtter hinanden i stedet for at overdøve. Vil du gerne være helt sikker på, at du ved, hvilke sammensætninger, som får smagsløgene til at spørge efter mere, er en vin- & ostesmagning et godt sted at starte. Her lærer du, hvordan du sammensætter ost og vin, så både du og dine fremtidige gæster bliver glade.

 

vinsmagning Hos Kjær & Sommerfeldt i København

Hos Kjær og Sommerfeldt i København

Kjær og Sommerfeldt har ikke blot en afdeling i Aarhus, men ligeledes en butik i den danske hovedstad. Her opererer de med det helt samme koncept, hvor der bliver kræset for dine smagsløg i 2-3 timer, hvor du smager på vin, med typisk 6 eller 7 velsmagende vine.

Således vil du med sikkerhed sikre dig selv eller en eventuel gavemodtager en glimrende aften i selskab med vaskeægte vineksperter, samt dertilhørende flasker af yderst høj kvalitet.

 

Vinsmagning i Aarhus

Hvis du er på udkig efter en vinsmagning i Aarhus, kan du glæde dig over, at det ér en af de bedste byer til at finde en vinsmagning i Jylland. Nedenfor har vi samlet en liste over de mest populære og autentiske lokationer i byen, når det kommer til at smage vin.

Her vil du have mulighed for at få et grundigt indblik i dine forskellige alternativer og ultimativt udvælge den destination, der tiltaler dig mest. Uanset hvad er der ingen tvivl om, at du nok skal finde glimrende smagninger i Aarhus til dine behov og præferencer.

vinsmagning Hos Kjær & Sommerfeldt i Aarhus

Hos Kjær & Sommerfeldt i Aarhus

Kjær og Sommerfeldt har en rig historie, der kan dateres helt tilbage til 1875 og med årenes løb har de gjort sig selv til en enormt anerkendt vinforhandler. De er Kongelig Hofleverandør og i samarbejde med flere end 45 internationale vinhuse byder de på spændende druer fra vidt forskellige steder i verden.

Deres vinsmagning består af mellem 2 og 3 timer, hvor der vil blive serveret 6-7 vine med dertilhørende brød og vand – og kan velsagtens kaldes et vinkursus med al det man får lov at smage og den nye viden man tilegner sig inden for vinverdenen. Så du bliver i den grad forkælet med lidt af hvert og går derfor næppe tørstig hjem.

Samtidigt er der fokus på, at du ikke blot skal smage vinene, men samtidigt lære mere om, hvordan du dufter og bedømmer en vin – alt i alt er dette således en sofistikeret og interessant oplevelse for vinelskeren i særklasse.

 

Wine Walk med Food Walk

Wine Walk med Food Walk

Food Walk er et populært og velomtalt koncept, hvor du får mulighed for at udforske et flertal af kvalitetsrige vinbarer og opnå den ultimative gastronomiske gåtur i Aarhus. Oplevelsen består af en ca. 3 timers Wine Walk rundt i byen, hvor du får set omgivelserne i et unikt kulturelt lys og aflægger forskellige anerkendte vinbarer et besøg.

Hos de forskellige barer, vil du blive budt på vinsmagning, alt imens en guide sørger for at fortælle om vinenes historie, rigtige temperaturer og karaktertræk. Dertil er det ikke bare hvilke som helst vinbarer, der er på menuen, men tværtimod nøje udvalgte lokationer, hvor der er fokus på kvalitet mere end noget andet.

Paint’n Wine

Hvis du er på udkig efter en unik og kunstnerisk vinsmagningsoplevelse, er Paint’n Wine et oplagt koncept at opsøge. Her er der god stemning, hyggelig musik, en autentisk atmosfære og et hav af velsmagende vine.

Oplevelsen består af mellem 2 og 3 timer, hvor du får mulighed for at nyde stemningen, smage på vine og male – alt du har brug for til at male, er inkluderet i prisen, inklusive lærred og forklæde.

Det er en underholdende måde at udforske din indre kunstmaler og alt i alt nyde en aften med ligesindede vinentusiaster og kvalitetsrige druer.

Portugisisk vinsmagning i Aarhus Hos Douro Wine Bar

Portugisisk vinsmagning i Aarhus Hos Douro Wine Bar

Douro Wine Bar er en lille og autentisk vinbar, der oser af sydeuropæisk kultur og stemning. Der kan med garanti ikke sættes spørgsmålstegn ved deres popularitet, og når du hører, hvad de har at tilbyde, vil dette næppe undre dig.

De tilbyder nemlig 2 timer med introduktion til portugisisk vinhistorie, der kan dateres helt tilbage til 1.000 år f.v.t. Samtidigt får du mulighed for at dufte, smage og nyde intet mindre end 10 forskellige hvine – herunder både rødvine, hvidvine og portvine.

Ydermere bliver der lagt op til diskussion af de forskellige vine, så du har rig mulighed for at komme på banen med dine egne holdninger og indtryk.

Oplev en dansk vingård hos MODAVI i Kolding

Oplev en dansk vingård hos MODAVI i Kolding

MODAVI er en anderledes vinsmagningsoplevelse end diverse lokationer i eksempelvis Aarhus og København. Her får du nemlig muligheden for at komme på markvandring og se to imponerende vingårde i omegnen af Kolding og Fredericia med over 16.000 vinstokke.

Og så får du naturligvis serveret masser af vine, foruden lidt andre godter til ganen i form af brød, ost og pølse, samt en spændende fortælling om vinenes oprindelse og hele produktionsfasen – lige fra vinstok til vinflaske.

MODAVA arrangerer den perfekte vinsmagning i Jylland til dig, der ønsker at lære mere om vinbranchen og nyde en uforglemmelig smagsoplevelse.

Prøv noget forskelligt og bliv klogere på vinens smag og afstamning

På de mange unikke smagninger kan du smage på alverdens vine. Her lister vi blot en udpluk af det du kan komme til at smage på og blive klogere på;

Vin fra de mest populære vinlande, så som;

  • Spansk, tysk, fransk, sydafrikansk, italiensk, argentinsk, portugisisk hvid- og rødvin samt udvalgte rød- og hvidvine fra New Zealand og Chile også.

Populære vintyper fra nogle af ovenstående lande, så som;

  • Chilensk, sydafrikansk, tysk, fransk eller italiensk hvidvin.
  • Cabernet sauvignon, Sauvignon Blanc, Pinot noir, Ribera Del Duero, Amarone, Asti, Barolo og Prosecco
  • Prøv forskellige varianter/smage, så som; Tør eller sød rød/hvid, rosévin, portvin, dessertvin og mousserende vin

På de afholdte vinsmagninger har du selvfølgelig mulighed for at købe en flaske vin fra din yndlingssort eller land. Du kan også købe enkelte vine som gaver til par eller med hjem til vinhylden – alt efter, hvor god vinen du har smagt på nu er.

Vinsmagning for 2 – en god og anderledes oplevelse

Såfremt du er interesseret i en oplevelse udover det sædvanlige, kan du kun anbefales at tage på en vinsmagning for 2. Det er nemlig med sikkerhed endnu sjovere og hyggeligere at dele oplevelsen med én du holder af.

De forskellige vinbarer og oplevelser på ovenstående liste er mere end glade for at byde velkommen til par, der er interesseret i en vinsmagning for to, lige såvel som flere af dem sætter pris på mindre selskab af eksempelvis 6 personer.

Så spørg endelig din partner, eller en god ven eller veninde, om de ikke har lyst til at få en fantastisk aften i selskab med dig og vin, som vil forkæle jeres sanser og smagsløg.

Vinsmagning med mad – hvad serverer man til?

Vinsmagning med mad er ekstra lækkert, men hvad skal man lige kombinere vinen med?

Man kan servere alverdens snacks, ost og tapas. Skal man til en decideret smagning, så er det selvfølgelig vigtigt, at det ikke er deciderede måltider – medmindre det er en middag med vinmenu, selvfølgelig. Det skal være lette og smagfulde snacks og oste – gerne nogle der passer til de enkelte vine.

Tager man til en professionel vinsmagning, så får man ofte serveret passende oste eller andet, som passer til den pågældende vin. Noget som harmonerer med druen eller bare noget lækkert, som lige kan fjerne vinsmagen lidt, så man igen er klar til at smage på en ny drue med fuld styrke på smagsløgene.

Vinsmagning – hvordan holder jeg min egen?

Er du blevet helt bidt af det og er du vild med vin eller ønsker du bare at holde din egen smagning, så er dette bestemt også muligt. Der er dog mange ting man skal tænke over og have på plads og tænke over. Herunder en liste med punkter, som du bør have styr på og have med i overvejelserne:

  • Det rigtige grej. Husk alt fra vandglas og karafler til spyttespand og vinglas.
  • Begræns antallet af forskellige vine. Det kan være svært at skelne smage, hvis man smager på for mange.
  • Husk en passende menu. Gris og fisk er altid godt til.
  • Den rigtige temperatur. Temperatur betyder meget for smagen, så husk at læs op på den rette til den pågældende vin. Evt. skal du have investeret i et vinkøleskab.
  • Hav styr på din vin. Garvesyre eller ej? Uden viden om dine vine, så bliver vinfremstillingen og smagningen af dem altså bare ikke ligeså skarp.
  • … og husk for alt i verden godt brød til! (gerne nybagt)

Blot en kort opsummering af de vigtigste punkter. Ønsker du en mere detaljeret guide, kan du med fordel kigge med her.

Vi kan også anbefale dig at læse om ølsmagninger som du finder her eller ginsmagning som du finder her.