//Chokoladesmagning

Chokoladesmagning

Har du en kæmpe kærlighed til chokolade og begynder din mund at løbe lidt i vand bare ved tanken? Så glem alt om øl-, whiskey- og vinsmagning og tag i stedet til chokoladesmagning, hvor du kan få dine smagssanser pirret med den mest velsmagende chokolade i fornem kvalitet.

Tag chokolade seriøst: prøv en chokoladesmagning

Ligesom vinsmagning er for vinkendere, så er en tilsvarende smagning, hvor du smager på chokolade også godt til kendere. Men ærlig talt – så elsker de fleste af os jo chokolade og ved allerede en del.

Chokoladens historie startede allerede i år 1900 før vor tid, hvor man i Mexico brugte kakaobønnen til at lave chokoladedrikke – gudernes drik, som det blev kaldt. Ikke desto mindre var det først efter en af Columbus’ ture til Amerika, at vi i Europa fik lov at smage på den fantastiske chokolade. Smagen blev utrolig populær og i flere og flere af de europæiske kolonier rundt omkring i verden blev der startet kakaoplantager.

Op gennem den industrielle revolution og 1800-tallet blev chokoladen forbedret mere og mere: Man kom på påfund, der gjorde chokoladen mindre bitter, lettere at fremstille, og mælkechokolade blev opfundet af den schweiziske chokoladeproducent Daniel Peter.

Lige siden er der blevet leget med chokoladens tekstur og smag, og det har altså resulteret i noget afsindig lækkert chokolade. Det er en kunst, vi også kan her i Danmark.

Vil du lære endnu mere om chokolade, de raffinerede smagsnuancer, og hvordan kakaoen dyrkes, så er en chokoladesmagning helt oplagt for dig.

hyggelig Chokoladesmagning hos Peter Beier

Fyldte chokolader fyldt med godt håndværk

Tager du til chokoladesmagning er mange af de chokolader, du kommer til at smage på, fyldte med forskellige smagsbomber. Fælles for dem alle er, at det er godt håndværk, og du sagtens vil kunne smage forskel på den chokolade og den, du plejer at købe i supermarkedet.

Foruden at være godt håndværk, er der også fokus på bæredygtig produktion af kakaobønnen, hvilket du også vil få indsigt i. Og så er det selvfølgelig også muligt at købe de chokolader du bedst kunne lide med hjem til gode priser.

Chokoladesmagning til enhver lejlighed

Der er ingen begrænsning for, hvornår denne udsøgte gave er egnet at give. Invitér en ven eller veninde med, giv den til din mor i mors dags gave eller hold en smagning til et polterabend for en hel anderledes sanselig oplevelse, end hvad der normalt forbindes med polterabender.

Det er også en oplagt idé til en date, så fylder kæresten år eller har I noget specielt at fejre, kan en tur ud i byen for at smage på lækre chokolader, være en fantastisk oplevelse at deles om. Du kan smage på chokolade i Aalborg, i Århus eller opleve chokoladesmagning i København.

Find flere spændende oplevelsesgaver her.