Har du en kæmpe kærlighed til chokolade og begynder din mund at løbe lidt i vand bare ved tanken? Så glem alt om øl-, whiskey- og vinsmagning og tag i stedet til chokoladesmagning, hvor du kan få dine smagssanser pirret med den mest velsmagende chokolade i fornem kvalitet.

Tag chokolade seriøst: prøv en chokoladesmagning

Ligesom vinsmagning er for vinkendere, så er en tilsvarende smagning, hvor du smager på chokolade også godt til kendere. Men ærlig talt – så elsker de fleste af os jo chokolade og ved allerede en del.

Chokoladens historie startede allerede i år 1900 før vor tid, hvor man i Mexico brugte kakaobønnen til at lave chokoladedrikke – gudernes drik, som det blev kaldt. Ikke desto mindre var det først efter en af Columbus’ ture til Amerika, at vi i Europa fik lov at smage på den fantastiske chokolade. Smagen blev utrolig populær og i flere og flere af de europæiske kolonier rundt omkring i verden blev der startet kakaoplantager.

Op gennem den industrielle revolution og 1800-tallet blev chokoladen forbedret mere og mere: Man kom på påfund, der gjorde chokoladen mindre bitter, lettere at fremstille, og mælkechokolade blev opfundet af den schweiziske chokoladeproducent Daniel Peter.

Lige siden er der blevet leget med chokoladens tekstur og smag, og det har altså resulteret i noget afsindig lækkert chokolade. Det er en kunst, vi også kan her i Danmark.

Vil du lære endnu mere om chokolade, de raffinerede smagsnuancer, og hvordan kakaoen dyrkes, så er en chokoladesmagning helt oplagt for dig.

hyggelig Chokoladesmagning hos Peter Beier

Fyldte chokolader fyldt med godt håndværk

Tager du til chokoladesmagning er mange af de chokolader, du kommer til at smage på, fyldte med forskellige smagsbomber. Fælles for dem alle er, at det er godt håndværk, og du sagtens vil kunne smage forskel på den chokolade og den, du plejer at købe i supermarkedet.

Foruden at være godt håndværk, er der også fokus på bæredygtig produktion af kakaobønnen, hvilket du også vil få indsigt i. Og så er det selvfølgelig også muligt at købe de chokolader du bedst kunne lide med hjem til gode priser.

Chokoladesmagning til enhver lejlighed

Der er ingen begrænsning for, hvornår denne udsøgte gave er egnet at give. Invitér en ven eller veninde med, giv den til din mor i mors dags gave eller hold en smagning til et polterabend for en hel anderledes sanselig oplevelse, end hvad der normalt forbindes med polterabender.

Det er også en oplagt idé til en date, så fylder kæresten år eller har I noget specielt at fejre, kan en tur ud i byen for at smage på lækre chokolader, være en fantastisk oplevelse at deles om. Du kan smage på chokolade i Aalborg, i Århus eller opleve chokoladesmagning i København.

Find flere spændende oplevelsesgaver her.

Chokoladekursus af høj kvalitet

En oplevelse med chokoladen i centrum kan finde sted på forskellige måder og i forskellige rammer, som kan tilpasses ønsker og behov. Er du til en oplevelse, hvor du får serveret en række forskellige raffinerede smagsvariationer af håndlavet kvalitetschokolade, kan en smagsoplevelse hos Peter Beier Chokolade være det perfekte valg. Ønsker du derimod selv at eksperimentere med fremstilling af chokolader, kan et kursus med en fransk dessertkok være den rette oplevelse.

Peter Beier chokoladesmagning

Peter Beier Chokolade er en anerkendt, dansk familievirksomhed, der bæredygtigt fremstiller håndlavede chokolader fra kakaobønner, som de selv har høstet fra egne plantager i blandt andet Caribien. Et koncept, som virksomheden kalder ”fra jord til bord”.

En gave til chokoladesmagning byder på en oplevelse, hvor du kan blive forkælet med en række udvalgte chokolader, og hvor du bliver professionelt vejledt og serviceret af personalet hos Peter Beier.

Herunder er listet de fordele, som denne oplevelse inkluderer:

  • Professionel servering af en række nøje udvalgte, fyldte chokolader fra egen fremstilling
  • Inspirerende foredrag om virksomhedens bæredygtige vision og produktion
  • Unik og spændende indsigt i chokoladens verden
  • Varighed af oplevelse på cirka 1,5 time
  • Mulighed for at nyde en varm drik undervejs
  • En overdådig smagsoplevelse hvor du blot skal nyde at blive serviceret

Chokoladekursus med fransk chocolatier

Denne oplevelse er perfekt for vedkommende, som i forvejen holder af at eksperimentere med smagsvariationer, når det handler om søde sager, og hvor chokoladen er i centrum.

Et kursus med en fransk dessertkok kan give en uforglemmelig oplevelse, inspiration til selv at eksperimentere med chokolader derhjemme samt unik viden om fremstilling af håndlavede dessertchokolader.

Med dette chokoladekursus i København kan du glæde én du kender med at få en helhedsoplevelse, hvor den professionelle vejledning fører gæsterne ind i hele processen med at lave lækre chokolader af høj kvalitet.

Med denne gave giver du en oplevelse, som inkluderer følgende fordele:

  • Unik chokoladekursus af 2,5 times varighed
  • Professionel vejledning og instruktion af en fransk dessertkok
  • Deltagelse i fremstilling af 4 forskellige chokolader
  • Indbydende chokoladeæsker som de færdiglavede produkter kan tages med hjem i
  • Mulighed for at få serveret lidt at drikke samt små smagsprøver i pausen undervejs
  • Inspiration til teknikker og opskrifter, som efterfølgende kan blive sendt til de deltagende gæster

En smagfuld oplevelsesgave i chokoladens verden

Uanset om du vælger chokoladesmagning eller et chokoladekursus med fransk chocolatier kan du give en oplevelse, som kan glæde flere personer. Der kan både bookes fra 2 personer som en perfekt paroplevelse, eller der kan arrangeres en oplevelse med flere deltagere, hvis du repræsenterer et firma eller har en vennekreds, som trænger til en fælles oplevelse.

Om du ønsker at give en oplevelse med ren forkælelse, eller hvorvidt du vil glæde én med muligheden for at lære de særlige teknikker, der ligger bag fremstilling af chokoladebarer, vil en gave med chokoladen i centrum bringe glæde og minder på lang sigt.

En oplevelsesgave kan gives til enhver anledning og på ethvert tidspunkt, og vedkommende som modtager gaven kan selv booke det konkrete tidspunkt, som begivenheden skal finde sted på.