Gourmetophold – 5 populære ophold

gourmetophold
Artiklens indhold

En af de dejligste gaver du kan give din kæreste – eller måske en nær ven eller familie – er et lækkert gourmetophold. Vi sætter alle pris på god mad og drikke, og heldigvis er Danmark et af verdens førende lande på den gastronomiske scene.

Der er et utal af dejlige gourmetophold i både Sjælland og i Jylland. Her i artiklen beskriver vi nogle af de bedste og mest romantiske gourmetophold, som er helt oplagte til en god oplevelsesgave til dig og den du vil forkæle.

5 populære gourmetophold

Herunder har vi udvalgt 5 populære gourmetophold, som vi beskriver lidt nærmere.

  1. Hotel Fakkelgården
  2. Lyng Dal Hotel
  3. Dragsholm Slot
  4. Bandholm Hotel
  5. Norsminde Kro

Hotel Fakkelgården leverer sønderjysk hygge på højt plan

Fakkelgården gourmentophold

Helt nede i Kruså ved den tyske grænse, der finder du det skønne Hotel Fakkelgården. Det har gennem tiderne lokket madglade danskere til Sønderjylland, og mange prominente gæster har besøgt stedet siden de startede i 1936.

Maden er af absolut høj kvalitet, men uden myrer og flydende kvælstof og anden lir, som man kender fra nogle gourmet restauranter. Bare gode råvarer sat sammen på en fantastisk måde, hvor hele oplevelsen går op i en højere enhed.

Samtidig har du en fantastisk udsigt over Flensborg Fjord, hvilket du kan nyde fra værelset sammen med din kæreste efter middagen.

Ægte gourmetophold i midten af Jylland

Ægte gourmetophold i midten af Jylland

Ved Gl. Ry i midten af Jylland finder man det skønne Lyng Dal Hotel. Hotellet er et skønt gammelt bindingsværkshus, så romantikken er ligeledes i højsædet.

Hotellet er et af mest populære i dette område, hvilket ikke siger så lidt. Området omkring Ry er utroligt smukt, hvorfor der ligger mange skønne steder her.

Læser man brugernes anmeldelser af Lyng Dal Hotel, så kan man se de er fantastisk glade for den lækre gourmetmad på stedet. Ligesom de roses for deres udvalg af gode vine, som komplimenterer maden utroligt godt.

Slotsophold og gourmet på Sjælland

Slotsophold og gourmet på Sjælland

Nu bevæger vi os til Sjælland, for her er det også mange fantastiske muligheder. Mange af os har drømt om et rigtigt slotsophold, hvor man lever som kongelige for en weekend.

I Hørve på det naturskønne Nordvestsjælland finder man det berømte Dragsholm Slot. Nogle anmeldere skriver, at hvis man kun skal på et gourmetophold i sit liv, så skal man vælge Dragsholm Slot.

Udover de fantastiske rammer med slottet, så er maden noget af det bedste i hele Danmark. De har ansat chefkokken, Claus Henriksen, som har en fortid på Noma of Formel B. Han har skabt kulinariske mirakler på slottet, og folk valgfarter til stedet for at opleve hyggen og maden.

Gourmet og romantik på Bandholm Hotel

Gourmet og romantik på Bandholm Hotel

Fortsætter man mod syd, så kommer man til det dejlige og landlige Lolland. Her finder man det yderst populære Bandholm Hotel, hvor Gourmet og romantik går op i en højere enhed.

De lækre køkken har vundet flere priser, og madanmelderne har rost hotellet til skyerne. Samtidig er der ikke noget snobberi, så du får rigtigt meget for pengene.

Man skal heller ikke glemme romantikken, som også i den grad kendetegner Bandholm Hotel. Tag derfor kæresten med hertil, det kan kun blive et hit.

Ægte kro gourmet i Odder

Bevæger du dig længere op i Jylland til du er lidt syd for Århus, så finder du et andet fantastisk weekendophold.

I odder ligger den anmelderroste Norsminde Kro, som er kendetegnet ved ren idyl og den skønneste mad. Kroen ligger tæt på både søer og havet, og lige uden for døren ligger en lille hyggelig lystbådehavn.

Det er dog især maden, der lokker masser af gæster til kroen. Den dygtige chefkok har for alvor sat Norsminde Kro på det gastronomiske landkort, med spændende mad og udsøgt vin.

Kroen har en af de bedste vinkældere i landet, og du kan både smage vin og indtage din middag i de fantastiske omgivelser i kælderen. Det leder tankerne hen på et rigtigt fransk vinslot, når man sidder omgivet af lækker vin i de hyggelige omgivelser.

Se også alle vores populære kroophold på denne liste.