Bodyflight – Oplev ægte vægtløshed

bodyflight
Artiklens indhold

Bodyflight er en uforglemmelig oplevelse som alle bør prøve. Følelsen af at svæve næsten vægtløs gennem luften, er svær at sammenligne med noget andet. Når man træder ind i den store vindtunnel og føler sig selv blive løftet fra jorden af de kraftige propeller, får man et enormt adrenalinsus man sent vil glemme.

Video af bodyflight oplevelsen

Bodyflight som alternativ til faldskærmsudspring

Der er flere grunde til at netop bodyflight er så populær en oplevelsesgave. En vindtunnel fungerer i princippet som en slags ”frit fald-simulator”. På grund af den kraftige opadgående vind, kan en tur i vindtunnellen næsten føles identisk med det frie fald, man oplever i forbindelse med faldskærmsudspring og tandemspring.

Hvis man gerne vil prøve at opleve den vægtløse fornemmelse af at være i frit fald, men ikke er så tryg ved tanken om at skulle springe ud fra et fly, er bodyflight i vindtunnel et oplagt alternativ.

Bodyflight i vindtunnel Taastrup

Hvis du er interesseret i at prøve bodyflight i vindtunnel og bor i nærheden af København, har du heldet med dig. I Taastrup ligger nemlig Copenhagen Air Experience, som er eksperter i bodyflight.

Her er det muligt at købe forskellige pakker, alt efter hvor mange flyvninger man vil have. Én flyvning varer for det meste to minutter, hvilket på grund af de høje vindhastigheder i vindtunnellen svarer til et faldskærmsudspring på hele 4km.

lav tricks i vindtunnel

Erfaring er ikke nødvendig

At flyve i vindtunnel kræver ingen tidligere erfaring med faldskærmsudspring eller lignende. Inden du kommer ind i vindtunnellen, bliver du grundigt instrueret og briefet af en erfaren instruktør, der også er med i tunnelen under selve flyvningen. Instruktørens fornemmeste opgave er at sørge for sikkerheden er i top, og der er derfor ingen grund til at være nervøs eller bekymret i forbindelse med flyvningen.

Hvem kan flyve?

En af de store fordele ved bodyflight er, at det giver stort set alle muligheden for at opleve den magiske følelse, som man får når man er i frit fald. Uanset om du er femten eller fyrre, stor eller lille, er det helt sikkert, at du vil elske at prøve at svæve vægtløs i en vindtunnel.

Hos Copenhagen Air Experience er det muligt for folk fra syv år og opefter at prøve vindtunnellen, så længe man er i nogenlunde fysisk form og i stand til at forstå og lytte til instruktøren.

Af sikkerhedsmæssige årsager er det dog hverken muligt for gravide eller folk der vejer mere end 120kg at flyve.