Madlavningskursus – de bedste madkurser i Danmark

madlavningskursus
Artiklens indhold

Er du træt af at servere de samme retter af mad og drikke uge efter uge? Så kan du tage på forskellige madkurser og lære at lave mad inden for forskellige genrer og køkkener. Du kan fx lære at lave gourmetpizzaer hos Meyers Madkursus eller franske lækkerier hos Timm Vladimirs køkken. Og uanset om du er bosiddende i København, Århus, Odense eller andre steder i landet, så er der et madkursus i nærheden af dig.

Folkets Madhus tilbyder også et pølsekursus. På dette madlavningskursus lærer du at lave mange forskellige slags pølser.

En aften med slagterne fra Folkets Madhus, hvor du lærer grundteknikkerne til at komme i gang som pølsemager hjemme hos dig selv. Med afsæt i de gamle traditioner får du en rundtur i pølsen og de forskellige råvarers verden. Hos Folkets Madhus tilsætter de ikke numre eller andet end de rene råvarer i pølserne. Med respekt for det gamle håndværk, økologi og bæredygtighed, lærer du, hvordan du laver de perfekte pølser med håndrørte teknikker.

Pølsekursus et af Meyers madkurser (København)
Gavekortet kan købes hos

3,5 times hotdogkursus
Lær at lave hotdogs helt fra bunden
Karoline Triers hemmelige ketchupopskrift
Introduktion til at stoppe pølser
Lær at lave luftige briochebrød
Fælles måltid med tid til at smage de lækre hotdogs
Opskrifterne på de lækre hotdogs bliver tilsendt efter kurset
Kaffe, te, vand og saft under hele kurset

Står hotdog højt på ønskelisten, når ugens madplan skal laves, men skal turen til pølsevognen ikke være hverdagskost, så ryk pølsevognen hjem i køkkenet – bare en gang imellem. Ælt farsen og smag den til, før pølserne skal stoppes, få styr på ketchuppen og kom et skridt tættere på hemmeligheden bag den perfekte hotdog.

Hotdogkursus hos Birks køkken (Århus)
Gavekortet kan købes hos

Det er blevet mere og mere populært at fjerne kødet fra maden. Flere danskere har taget springet til vegetarisme, mens andre har indført kødfrie dage. Hvis du gerne vil lære at lave lækre vegetarretter, så er et 3-timers vegetarkursus/workshop hos SimpleGreens værd at overveje. Her lærer du at tilbedere alverdens grøntsager ved at sylte, fermentere, koge og stege.

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Altså grøn inspiration? Så skal du se med her, for køkkenet bliver fyldt med grøntsager, gode opskrifter og en hyggelig stemning, så du kan få nye idéer til, hvordan du skal give madlavningen en grøn vinkel. Det er nemlig lige så enkelt, som det ser ud til – og så smager det endda virkelig godt. Efter en dag med Simple Greens er du klar til at fylde indkøbsnettet med grøntsager og sætte nye retter på bordet derhjemme.

Vegetarkursus hos Birks Køkken (Århus)
Gavekortet kan købes hos

Umiddelbart lyder det her madlavningskursus som et rigtig mandekursus, og det er da også en oplagt aktivitet at lave sammen med gutterne. Kvinder kan dog også sagtens tage på kurset, for hvem elsker ikke bøf, bearnaise og bajere uanset køn? Her får du lov til at arbejde med krogmodnet oksekød, som laves til saftige bøffer, og du bliver oplært i teknikken i at lave en bearnaise, som ellers er en svær ting at mestre fra bunden.

Timm Vladimirs køkken arbejder ud fra sloganet ”vi laver det grove, du laver alt det sjove”, hvilket betyder, at du ikke behøver at koncentrere dig om at skrælle kartofler, måle mængder eller rydde op. Du skal blot svinge gryderne og panderne, suge viden til dig, spise lækker mad, drikke kolde øl og have det sjovt.

Bøf og bajere hos Timm Vladimirs køkken (Århus eller Valby)
Gavekortet kan købes hos

Det franske køkken rummer formidable retter. Frankrig er faktisk som det eneste land i verden optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv, hvilket siger en del om det niveau det franske køkken ligger på. Hos Timm Vladimir kan du lærer at lave den rustikke og velsmagende, sund mad, som Frankrig er kendt for.

Menuen som du skal lave kan bl.a. lyde på hvidvinsdampede muslinger, løgsuppe, andebryst og creme brulee. En menu som du efterfølgende får lov til at dykke ned i og spise sammen med andre frankofile og madglade personer.

Madskole hos Timm Vladimir
Gavekortet kan købes hos

Det kan være svært at finde på nye retter til hverdag, hvor det ofte skal gå hurtigt, og maden ventes klar på et bestemt tidspunkt. Hos Matzens madværksted får du inspiration til, hvordan du kan forny dit opskriftrepertoire inden for hverdagsmad, så du kan begynde at servere mere spændende retter for familien.

Du får også tips og tricks til, hvordan du anvender resterne fra køleskabet, så du ikke altid ender med at smide tingene ud, selvom de ingenting fejler og sagtens kan trylles om til et lækkert måltid. Det her kursus er yderligere for dig, som gerne vil gøre en aktiv indsats for at undgå madspild, da madværkstedet også har fokus på det.

Lær at lave hverdagsmad hos Matzens madværksted (Odense)
Gavekortet kan købes hos

Matzens madværksted kan også hjælpe dig med at fremtrylle delikate retter ud af fisk og skaldyr. De giver dig gode ideer til, hvordan du skal få mere af den sunde fisk ind i ugens madplan. Kurset varer 5 timer, og her lærer du bl.a., hvilke kvalitetstegn du skal lede efter, når du køber fisk, hvordan man håndterer dem, og så får du lov til at kreere en lækker skaldyrssuppe, som du kan nyde bagefter. Al maden laves fra bunden, og der er fokus på, at alle kan være med og have det sjovt.

Fisk og skaldyrs kursus med Matzens (Odense)
Gavekortet kan købes hos

Madlavningskursus i København

Er du bosiddende i København eller omegn, så er du heldig, at mange af madlavningskurserne finder sted her. Meyers madkurser finder fx sted på Nørrebro, Kromann kurser er beliggende på Vesterbro, og Timm Vladimirs undervisninger foregår i Valby.

Der er altså rig mulighed for at lære at lave mad i København, som også er landets madmekka, hvorfor du kan være sikker på, at kokkene ved, hvad de har med at gøre og bruger ordentlige råvarer, som er at finde mange steder i byen. Køb gavekort til et af disse sjove kurser og bliv en ægte kok!

Madlavningskursus i Århus

Århus er også kommet mere og mere frem som by på den internationale madscene. Derfor er det også naturligt, at flere af landets madlavningskurser finder sted i smilets by. Timm Vladimir afholder fx også sine kurser i Århus, og Birks Køkken har også valgt at placere sig i centrum af byen. Da Aarhus også er en nem by at komme til og fra, så tager det heller ikke lang tid for folk, som bor lidt uden for byen at komme dertil.

Madkursus i Odense

Odense følger også lige i hælene på København og Århus i forhold til deres madscene. Der er efterhånden et væld af forskellige madmuligheder at finde i byen, og folk har fundet øjnene op for at spise godt og lave mad af god kvalitet. Af den grund har flere madlavningskurser også indfundet sig i H.C. Andersens fødeby. En af dem er Matzens Madværksted, som hitter blandt odenseanerne, der gerne kommer for at blive endnu bedre amatørkokke.

Lær at lave mad i nærheden af dig

Det behøver altså ikke at kræve særlig meget arbejde fra din side af i forhold til at blive bedre til at lave mad. I hvert fald ikke transportmæssigt. Hvis du gerne vil mestre madkundskabens evner, så er der stor sandsynlighed for, at du kan finde et madlavningskursus i nærheden af dig, ofte højst en time væk – vælg mellem gode madoplevelser i hele landet. Og det er hvad end du er til det søde køkken og søde sager, street food, sous vide, mexicansk street food, det italienske køkken eller andet.

Der er altså ingen undskyldninger for ikke at tage af sted, hvis du har et ønske om at blive en god kok, så du kan imponere venner og familie. Det er blot at booke et kursus, tage af sted og have nogle skønne timer i selskab med andre madglade mennesker.

Et bagekursus kunne måske også være en idé? Se mulighederne her.

Find mange flere populære oplevelsesgaver på Oplevelsesgaverforalle.dk – Vi har nemlig det hele!

 

Læs mere