Whiskeysmagning hos Tir Na Nog i Aarhus
Artiklens indhold
  

Whisky er en af de mest klassiske former for alkohol. Den dunkle drik har næsten et mytologisk image og er tæt forbundet med opfattelsen af at det er noget som kun mænd drikker, hvilket er blevet populariseret i popkulturen, eksempelvis i serien ”Mad Men”, hvor højtrangerende forretningsmænd jævnligt nyder whisky.

Whisky er dog ikke forbeholdt dette segment, og flere kvinder er begyndt at tage whiskyen til sig.

Whiskysmagning er oplagt for dig, som ønsker at vide mere om denne type alkohol, som ønsker en sjov aften i godt selskab – men i det hele taget for dig, som ønsker en sjov og anderledes oplevelse.

Andre læste også om ølsmagninger, ginsmagning og vinsmagninger.

Find whiskysmagning i Danmark

Whiskyens forskellige smage

whiskysmagning

En whisky har ikke én smag, som mange andre alkoholiske drikke har, hvis du spørger den almene nyder. Whiskyens smag er ekstremt kompleks, og er en kombination af en lang række ting, som er specielle for det specifikke destilleri.

Man siger normalt at whiskyens smag kommer fra helt op til 5 forskellige steder fra:

  1. Destilleriets placering og personerne bag dem
  2. Brændslet (man kan bruge tørv for en speciel smag)
  3. Gæringsprocessen
  4. Selve destilleriet man benytter (store kar eller små kar)
  5. Aldringsprocessen og tøndevalg
  6. Håndværkerne der sammensætter whiskyen

Nogle af tingene har selvfølgelig mere at sige end andre. Blandt andet er tønden hvorpå alkoholen bliver lagret meget vigtig, da træet afgiver smag til alkoholen gennem de mange år hvor den er lagret.

Det er et stort håndværk, og næsten en kunstart, at fremstille den ”perfekte” whisky. Det er en proces der konstant er i forandring, hvilket skaber nye markeder og oplevelser dag efter dag.

Du bestemmer helt selv om du skal til whiskysmagning i København, Aarhus eller et helt tredje sted

Her kan du prøve whiskysmagning i Danmark

En anden whiskybar der er placeret i Aarhus, er Highlanders Bar. Highlanders bar er ejet af brittere med stor passion for whisky, hvilket man tydeligt mærker når man træder ind ad døren.

Modsat mange andre barer placeret centralt i Aarhus, er der hos Highlanders Bar ikke højlydt musik eller forstyrrende TV-skærme, som kan forværre oplevelsen af whiskyen. Highlanders Bar ønsker, at du får den fulde oplevelse ved at smage en whisky i gode omgivelser uden forstyrrende elementer.

En whisky smagning hos Highlanders Bar varer i omkring 90 minutter, hvor det er muligt at smage fem forskellige whiskys fra deres store udvalg på over 200 forskellige varianter i alle prisklasser og fra alle lande.

Hos Highlanders Bar er det klogt at bestille en whiskysmagning enten onsdag eller torsdag, da de så kvitterer med en ekstra smagning på husets regning.

Bliver man lækkersulten, mens man nyder sin whisky, er det hos Highlanders Bar muligt at bestille traditionel britisk pub mad som forskellige tærter og Fish & Chips.

Køb whiskysmagning her

Highlanders Bar

Københavnerne skal ej forglemmes, og hos Braunstein er det muligt at få en whiskysmagning i gode omgivelser uden at skulle rejse tværs over Storebælt.

Modsat de to i Aarhus er Braunstein et bryggeri som er særligt gode til at producere whisky. Hos dem får man lidt ekstra, da man bliver taget med ind bag kulissen i skabelsesprocessen, og ser hvordan den bliver til, imens jeres guide fortæller historier om destilleriet.

Hos Braunstein destilleriet får man lov til at smage tre forskellige whiskys, hvor man efterfølgende kan tilkøbe bryggeriets øl eller øvrige sortiment inden for spiritus.

Whiskysmagningen i København i sig selv er der afsat en time til, men man er velkommen til at blive efterfølgende, og få en snak om whiskyen.

Whiskeysmagning kan købes hos

Whiskysmagning Sjælland

Hvis man er noget mere engageret i whiskyforetagendet, og synes at det kunne være sjovt at eje sit eget whiskyfad, så er det nu en mulighed.

Det hele foregår hos Trolden Destilleri på fade fra Speyside Cooperage, og vil blive lagret i tre år.

Undervejs i processen er det muligt at komme og smage hvordan smagen har udviklet sig, det kan man gøre hver 6. måned så længe lagringen står på. Det løber altså op i seks whiskysmagninger fordelt på de tre år.

Man kan vælge mellem enten et fad på enten 8 eller 50 liter whisky, og vil henlægge uden afgift så længe det ønskes. Der skal dog betales en afgift for hver flaske, hvilket er 50,- kr. pr. 50 cl flaske. Efter fadet er tømt, returneres det til Trolden Destilleri.

Ønskes det, er det muligt at lave sin egen personlige etiket, og sætte sit eget præg på hele whiskyen.

Whiskyfad kan købes hos

Whiskyfad gave

Hos Braunstein er det muligt at få en anden helt unik oplevelse, nemlig at få lov til at fylde sin egen whiskyflaske. Der er tale om den anmelderroste og prisvindende Braunstein Whisky, som er produceret på det danske destilleri.

Hvis man vælger denne oplevelse, får man også lov til at smage på de forskellige whiskyer før man fylder sin egen flaske (0,2L). Man kan vælge mellem de whiskyer, som Braunstein tilbyder dig at smage, hvilket er en klar fordel, i stedet for at man skal investere i flere flasker for at finde sin favorit blandt de mange forskellige typer.

Whisky gavekort kan købes hos

Whiskyflaske gave

Andre steder whiskysmagnings oplevelsesgavekort

Rundvisning hos Stauning Whisky

Smagning kan købes hos

Whiskysmagning hos Thy Whisky

Whiskysmagning kan købes hos

Whiskysmagning hos Fary Lochan

Whiskysmagning kan købes hos