Whiskysmagning

Whisky er en af de mest klassiske former for alkohol. Den dunkle drik har næsten et mytologisk image og er tæt forbundet med opfattelsen af at det er noget som kun mænd drikker, hvilket er blevet populariseret i popkulturen, eksempelvis i serien ”Mad Men”, hvor højtrangerende forretningsmænd jævnligt nyder whisky.

Whisky er dog ikke forbeholdt dette segment, og flere kvinder er begyndt at tage whiskyen til sig.

Whiskysmagning er oplagt for dig, som ønsker at vide mere om denne type alkohol, som ønsker en sjov aften i godt selskab – men i det hele taget for dig, som ønsker en sjov og anderledes oplevelse.

Andre læste også om ølsmagninger, ginsmagning og vinsmagninger.

Whiskyens forskellige smage

En whisky har ikke én smag, som mange andre alkoholiske drikke har, hvis du spørger den almene nyder. Whiskyens smag er ekstremt kompleks, og er en kombination af en lang række ting, som er specielle for det specifikke destilleri.

Man siger normalt at whiskyens smag kommer fra helt op til 5 forskellige steder fra:

  1. Destilleriets placering og personerne bag dem
  2. Brændslet (man kan bruge tørv for en speciel smag)
  3. Gæringsprocessen
  4. Selve destilleriet man benytter (store kar eller små kar)
  5. Aldringsprocessen og tøndevalg
  6. Håndværkerne der sammensætter whiskyen

Nogle af tingene har selvfølgelig mere at sige end andre. Blandt andet er tønden hvorpå alkoholen bliver lagret meget vigtig, da træet afgiver smag til alkoholen gennem de mange år hvor den er lagret.

Det er et stort håndværk, og næsten en kunstart, at fremstille den ”perfekte” whisky. Det er en proces der konstant er i forandring, hvilket skaber nye markeder og oplevelser dag efter dag.

Du bestemmer helt selv om du skal til whiskysmagning i København, Aarhus eller et helt tredje sted