Ginsmagning – en oplevelse med stor smag

ginsmagning
Artiklens indhold

Utallige kurser, der tilbyder gode oplevelser, ser dagens lys – og der kommer flere og flere til. Derfor kan det heller ikke undre, at også ginsmagning er kommet på kortet – og det med god grund.

Gin er ikke bare gin. Den stigende tendens i Danmark – og hele Europa – til at fokusere på god kvalitet, når vi skal forkæle os selv, går igen på mange områder.

Find gin smagning i Danmark

Ginsmagning hos Smagførst i København og Århus

Kurser i bedre madlavning, god bagekunst, ølsmagningwhiskysmagning eller vin, diverse smagskurser indenfor vin og spiritus – ja, listen er lang.

Der ses en tydelig tendens til, at danskernes forbrug af penge til disse produkter ikke går til at købe mere, men i stedet til at købe en bedre kvalitet.

Og det gælder også, når der skal købes gin.

Som skrevet før; gin er ikke bare gin – og det er her et kursus i ginsmagning kommer til sin ret.

Smag på Gin - Læs historien om gin her

Gin stammer fra – og er en sammentrækning af ordet geniévre; det franske ord for enebær. Det menes, at man allerede i 1600-tallet i Holland anvendte gin som medicin, bland andet mod nyresmerter.

Herefter bredte det sig til England, hvor det blev solgt på lige fod med brændevin. I starten var det de engelske soldater, der fik smag for drikken, men da den ikke var belagt med samme skatter og afgifte som øl, blev gin hurtigt populært – ikke mindst i den fattige del af befolkningen.

Gin menes at være årsagen til ufattelig mange alkoholrelaterede dødsfald i 1700-tallets England, hvor både voksne og børn udøvede prostitution og begik røveri og endog mord, for at skaffe penge til det daglige gin-forbrug.

Gin kan være – og har været – et biprodukt. Det behøver der selvfølgelig ikke at være noget forkert i; tænk bare på produktionen af den danske akvavit, der oprindelig var et biprodukt i forbindelse med produktion af forskellige kartoffelprodukter.

Gin kan fremstilles af resterne fra whiskyproduktion og – ikke overraskende – var det skotterne, der hurtigt så muligheden for en ekstra indtjening på at lave gin heraf.

Gin i dag – et nutidigt kvalitetsprodukt

Fra oprindeligt af være produceret i Holland og England produceres der i dag gin i næsten hele verden. Bland andet USA, Tyskland og Australien producerer gin i dag. Selv i Island laves der gin – produceret på deres egne vilde urter.

Denne store spredning rent produktionsmæssigt giver en stor fordel; mange forskellige produktionssteder og -metoder afstedkommer helt naturligt mange forskellige smagsnuancer – og derfor er gin ikke bare gin.

Produktionsmetoderne er som skrevet mange. Nogle fremstiller gin, der lagres på egetræsfade og dermed giver en smag der nærmer sig whisky, mens andre koncentrerer sig om at forædle den mere kendte ”gamle” gin-smag til perfektion.

gin smagning

Ginsmagninger i Danmark

Ginsmagning i Kolding

Kom med på en af de fedeste ginsmagnings oplevelser i Danmark. Her får du hele 3 timer med ginsmagning af minimum 5 forskellige gin og tonics samt tilbehør. Du får undervejs fortælling, historie og informationer som du kan tage med dig hjem. Der vil være et par Quiz undervejs, sammen med snacks og let tapas. 

Du får her rigtig meget for pengene med en ginsmagning hos Trekantens Bartender. Og kurset afholdes kun af uddannede og erfarne bartendere. 
Vil du lære hemmeligheden bag den bedste gin, så er det helt sikker her du skal tage hen.

Ginsmagning kan købes hos

Ginsmagning, Trekantens Bartender

Ginsmagning hos Trolden Destilleri

Tag på en spændende og lækker ginsmagning hos Trolden Destilleri i Kolding.

Selve smagningen har en varighed af ca. 2 timer, med ren rå ginsmagning af 6 forskellige gins, og 2 tonics. Trolden bryghus er et destilleri og mikrobryggeri, som laver håndlavede øl.

Lær mere om gin, få en rundtur i destilleriet, og smag de bedste gin og tonics på menuen.

Ginsmagning kan købes hos

Trolden Destilleri Ginsmagning

Ginsmagning Aarhus

Vi er taget til Aarhus og der står ginsmagning på menuen. 1 times ginsmagning af 6 forskellige gins, og 3 tonics. Der vil blive serveret vand og brød mellem smagningerne, sådan at du kan få renset dine smagsløg mellemserveringerne.

Du får også en guidet rundtur med fortællinger, og historier om ginnen.

Bor du i Aarhus eller tæt på, er en ginsmagning hos smagførst et besøg værd.

Ginsmagning kan købes hos

Ginsmagning hos Smagførst

Ginsmagning hos Copenhagen Distillery

I fabriksbygningen bag Christiania holder Copenhagen Distillery til og eksperimenterer med deres ambitioner om at skabe nye og spændende smagsoplevelser. Det er her du kan komme på 1 1/2 times rundvisning og ginsmagning.

Du kommer til at smage 7 forskellige og spændende gins, men vi starter da lige med en velkomstdrink.

Ginsmagning kan købes hos

Ginsmagning København

Ginsmagning hos Nordisk Brænderi

Nordisk brænderi holder til i Fjerritslev i Nordjylland. Her kan du komme på 1 times smagning af gin, brændevin og snaps.

Du får undervejs fortællinger serveret om brænderiet. Du får indblik i processerne bag producering af produkterne.

Og du får selvfølgelig serveret en velkomstdrinks ved ankomst.

Tag på en spændende og anderledes smagning i det nordjyske.

Ginsmagning kan købes hos

Ginsmagning Nordjylland

Andre steder oplevelser hvor Gin indgår

Cocktailkursus hos Copenhagen Distillery

Cocktailkursus kan købes hos

Gin & Tonic Cruise Odense Aafart

Sejturen kan købes hos

Ginsmagning – en tur rundt i verden

De mange produkter og deres forskelligheder kan være svære at overskue. Et kursus i ginsmagning er løsningen. Her vil en fagmand guide én rundt i hele universet af gode smage – og give et indblik i baggrund, oprindelse og smagsnuancer.

Her vil man også få inspiration til forskellige måder at anvende gin på. Gin er ikke kun gin og tonic. Som før nævnt kan gin være mange ting – og den samme gin kan forandre smagsnuancer i forhold til hvilken tonic, den blandes med.

En kompetent fagmand kan også være en uvurderlig guide, når der skal vejledes i alle øvrige måder at anvende gin på – for eksempel i aperitiffer og cocktails.

På et kursus i ginsmagning er det selvfølgelig ikke kun underviserens ord, der tæller. Her får man mulighed for at smage på produkterne, så det der kommer ind gennem ørerne får en naturlig sammenhæng med det, der samtidig pirrer ganen.

Det er ikke svært at komme på et kursus i ginsmagning. Oplevelsessiden DuGlemmerDetAldrig tilbyder forskellige kurser, ligesom for eksempel smagning.com tilbyder kurser flere steder i landet.

Grib roligt fat i kæresten, ægtefællen eller den gode ven og få tilmeldt jer et kursus. Ikke blot er det en oplevelse i sig selv, men det giver også inspiration til mange gode aftener, hvor erfaringerne fra kurset kan afprøves derhjemme.

Større sammenkomster er også en oplagt mulighed for ginsmagning. Nogle firmaer tilbyder ud over kurser i deres egne lokaler, at køre ud og afholde kurset, hvor det måtte ønskes.

Skal familien, vennerne eller veninderne forkæles, bør et kursus i ginsmagning absolut overvejes.

Muligheden er også oplagt, hvis kollegaerne skal rysten sammen – eller hvis medarbejderne skal have en fælles oplevelse.

Én af de mest oplagte idéer er at give et sådant kursus i ginsmagning som en gave til én, der skal forkæles. Med et gavekort til et kursus i ginsmagning er der meget stor sandsynlighed for, at netop du kommer med den bedste gave – og det vil være gaven, der huskes.