Test en du kender med en chilismagning

chilismagning
Artiklens indhold

Ønsker du at udfordre en du kender? Så er den populære chilismagning en lærerig og ikke mindst ’hot’ gave. På en chilismagning lærer du en masse om chili, og hvordan du kan bruge den stærke frugt i din madlavning. Du får derudover også mulighed for at smage på mange forskellige chilisorter, så du bedst muligt kan vurdere hvilken chili du er til og hvilken styrke du foretrækker. Det gør dig derfor også i stand til at bedømme styrken i en chili – muligvis på bekostning af lidt sved på panden.

Du lærer også hvordan du kan dyrke, passe og pleje chili, så du kan dyrke dem derhjemme, så du altid har chili til rådighed til din madlavning. Chilismagning er derfor for dem der enten elsker chili og gerne vil lære endnu mere om det, og hvordan du kan lave velsmagende mad med chili. Det kan også være for dig der er mindre bevandret i at spise chili, og har brug for at få et indblik i hvad du kan bruge frugten til.

En stærk oplevelse med chilismagning

Carolina ReaperDer findes flere forskellige chilisorter, lige fra en sød og sprød chili, der minder om en peberfrugt, til verdens stærkeste chili. Verdens stærkeste chili er kaldet Carolina Reaper, som er er officielt målt til at være verdens stærkeste chili med en SHU værdi på 2.200.000. Nummer to på listen over de stærkeste chilier er Trinidad Moruga Scorpion, som har en SHU værdi på 2.009.231. Der findes dog også mange sorter, hvor styrken ikke er så ekstrem, det er derfor muligt at finde chili for enhver smag, uanset om du er til meget stærk chili eller de sødere sorter.

Hvorfor er chili blevet så populært?

Chili er blevet et populært krydderi, og danskerne er begyndt at spise stærkere mad og eksperimentere med chili i maden. Det traditionelle danske køkken er ikke synderligt eksotisk, og nogen finder det også en smule smagløst, specielt hvis du sammenligner med det indiske eller mexicanske køkken, hvor der eksperimenteres langt mere med smagfulde og intense krydderier. Danskerne har derfor fundet inspiration i det mere eksotiske udenlandske køkken og fået øjnene op for chilien.

Desuden er det også blevet ganske populært med forskellige videoer, hvor folk dyster eller udfordrer hinanden til at spise en ildstærk chili. Det virker mærkeligt, hvorfor nogen vil pine sig selv på denne måde. Det er dog ganske harmløst og det er unægtelig sjovt at se på, når man ser hvordan folk vrider og drejer sig efter at have spist en chili der virkelig tager pusten fra en.

Chili Klaus har åbnet op for en verden af chili

Specielt efter Chili Klaus begyndte at dukke op på Youtube, så har danskerne fået øjnene op for den stærke frugt. Chili Klaus har med sin store passion og underholdende personlighed underholdt danskerne med at spise chili i selskab med kendte personligheder. Det har startet en trend der har fået danskerne til at udfordre deres venner og teste hinanden i en chili kamp. Et af de mest populære klip der findes, er det hvor Chili Klaus og Bubber netop skal spise verdens stærkeste chili, Carolina Reaper. Klippet har fået hele Danmark til at grine, fordi Bubber med tåre i øjnene er tæt på at kaste op på grund af den meget stærke chili. Desuden har Chili Klaus lavet en række produkter hvor chilien er det bærende element, han har lavet alt lige fra chokolade til alkoholiske drikke med forskellige chilistyrker. Der er derfor kommet meget mere fokus på chili i Danmark, og det kan Chili Klaus tage meget af æren for.

Se videoen fra Youtube herunder

Giv en chilismagning i gave

Hvis du kender en der eksperimentere for lidt med stærk mad eller blot ønsker at blive klogere på chili, og hvordan chili kan bruges i madlavning, så kan du forære dem et gavekort til en chilismagning. Du kan købe et gavekort til en chilismagning på oplevelsessider som DuGlemmerDetAldrig.dk.

Det handler ikke kun om chilismagning og det, at tilberede frugten og bruge det i madlavningen. Det handler ligeså meget om samvær og det at være sammen og dele nye og anderledes oplevelser.