Fars dags gave – en guide til gode gaveidéer

Fars dags gave
Artiklens indhold

Det kan være svært at finde den helt rigtige gave til fars dag. Mange fædre er nået den alder, hvor de ikke mangler noget – og det kan blive lidt kedeligt med de sædvanlige flasker rødvin.

Der findes heldigvis mange andre muligheder for at give en god og personlig gave på fars dag d. 5. juni. I stedet for materielle ting – eller ting, der kan fortæres – kan gaven gives i form af en oplevelse, der kan tilpasses den enkelte gavemodtagers interesse.

Fars dag – gaveidéer

Det kan være svært at finde en perfekt gave. Mange fædre har i forvejen, hvad de skal bruge – og det kan blive lidt kedeligt at give trøjer, slips, cigarer og rødvin, hvor gang der skal findes på gaveidéer.

Derfor er gaver i form at oplevelser blevet meget populære. Der findes et utal af forskellige oplevelser, så det vil næsten altid være muligt at finde noget, der falder i netop din fars smag.

Som inspiration nævnes her nogle få af de mange forskellige oplevelser, der kan være aktuelle, når du skal finde den helt specielle gave, der gør din fars dags gave til den, han altid vil huske.

Oplevelser med udsigt og natur for alle fædre

Som det eneste sted i Europa er der mulighed at opleve en ægte bridgewalking på Lillebæltsbroen. Her fører en erfaren guide an på en tur hen over Lillebælt på en gangbro, der løber 20 meter over kørebanen. Det er en enestående oplevelse med vind i håret og storslået udsigt over både Fyn og Jylland.

Mountainbike-kørsel er for den, der sætter pris naturen, dyrelivet og den fred og ro, der findes i de danske skove. Der instrueres i cyklens funktioner, køreteknik og sikkerhed på skovstierne. Dette resulterer i ture på små og store stier, hvor naturen kommer helt ind under huden.

At flyve i helikopter er helt anderledes end at flyve i et almindeligt fly. At sidde i den lille kabine med rotoren snurrende over hovedet giver en helt speciel oplevelse af nærvær og forstærker indtrykkene af den storslåede danske natur, som udfolder sig lige under én.

Oplevelser for livsnyderen

Whisky har i århundreder været en lovprist drik – med god grund. Det er imidlertid svært at få et overblik over de gode whisky produktioner, da whisky produceres i det meste af verden.

Et kursus i whiskysmagning giver et indblik i de mange forskellige smage og nuancer, der kan opleves – og som varierer meget afhængig af produktionsstedet.

Interessen for hjemmelavet mad og bagværk har i de sidste mange år været stærkt stigende – godt hjulpet på vej af diverse Tv-programmer om disse emner.

Et kursus hos en erfaren kok eller bager vil resultere i masser af inspiration og der vil være mange gode tips og tricks til afprøvning hjemme i det private køkken.

Alle vil helt sikkert sætte pris på et gavekort til en god middag eller en hyggelig brunch – også din far. Med et gavekort til to personer vælger han selv, hvem han vil have med – og også hvor han ønsker at det skal foregå.

En oplagt gave til fars dag der giver din far mulighed for at bestemme tid og sted – og ikke mindst – hvem han vil nyde oplevelsen sammen med.

Oplevelser til vovehalsene

Bodyflight er en oplevelse, som de færreste har prøvet. I et stort rør blæser kraftige motorer luft op fra bunden, hvorefter personen i røret oplever en nærmest vægtløs tilstand. Mange steder er disse rør lavet af gennemsigtigt materiale, så personen kan ses udefra og vinke til familie og venner under oplevelsen.

Pistolskydning er altid et sikkert hit hos fædre. Det er spændende og giver altid lidt præstationsangst, når der skal rammes flest muligt kugler i pletten.

En sjov og spændende oplevelse, hvor ”drengene” kan lege under sikre og kontrollerede forhold.

At køre en meget hurtig bil – for eksempel en Lamborghini – er en drøm mange mænd har haft siden barnsben. Det kan blive virkelighed med et gavekort til en tur på racerbanen. Der findes både oplevelser til ham, der vil køre selv – og til ham der vil være co-driver og lade en professionel kører stå for accelerationen og de kontrollerede udskridninger.

Hvornår er det fars dag?

I Danmark falder fars dag på Grundlovsdag – d. 5. juni. Det er vi ret alene om i Danmark, da alle vore nabolande holder fars dag i november måned. Men i Danmark er det altså altid den 5 juni at du skal huske at købe din fars dag gave.

Hvor stammer fars dag oprindeligt fra?

Som mange andre traditioner stammer fars dag oprindelig fra USA, hvor man lokalt forsøgte sig med denne nye tradition allerede i 1910.

Siden spredte traditionen sig til det meste af vesten og i Sverige indførtes fars dag i 1931, mens Danmark tilsluttede sig i 1935.

Mangler du gaven til mors dag også? Så klik her og find din mors dags gave.

Hvad koster oplevelsesgaver?

Uanset om gavebudgettet er stort eller mindre findes der muligheder i form af oplevelser. Et gavekort til bridgewalking fås for under kr. 200,- mens en rundflydning i helikopter starter fra ca. kr. 700,-

Mange andre oplevelser varierer kraftigt i pris, idet der er stor forskel på, hvor det foregår, hvor lang tid arrangementet varer og hvor store omkostninger, der er forbundet med kursets afvikling.

Der findes masser af inspiration på for eksempel www.duglemmerdetaldrig.dk og andre hjemmesider, der har specialiseret sig i oplevelsesgaver til alle formål.

Fars dag kort – hvad skriver man?

Til en god gave hører også et godt og personligt kort. Det viser omtanke og omsorg at ønske glædelig fars dag med et tilhørende kort.

Det er altid en god idé at kunne skrive søde ord til fars dag og henvise til en god oplevelse eller begivenhed, I har været fælles om – og takke for den gode tid, I havde sammen.

Alternativt kan der skrives om en begivenhed, sammenkomst eller en anden oplevelse, som I skal være sammen om i den nærmeste fremtid.

Sådanne tanker luner hos modtageren og viser, at der ligger personlige tanker bag gaven og kortet.

Hvad kan man give sin far i fødselsdagsgave?

Hav hvad skal man give? listen er lang, og det er blot at vælge den du føler passer bedst til ham, om det er pistolskydning, bridgewalking, eller en tur i luftballon, så ved vi at far bliver glad for gaven.
Se flere forslag på fødselsdagsgaver til din far