Oplevelser i Nord- og Vestjylland

raabjerg mile
Artiklens indhold

Er du på udkig efter den perfekte familie ferie i Danmark, så sæt kursen mod Mors i Limfjorden. I Jesperhus Feriepark er der aktiviteter for hele familien. Der er idylliske blomsterhaver for de voksne i Skandinaviens største blomsterpark. Der er fart over feltet i de mange forlystelser i Piratland, og der er vandplaskeri for familiens vandhunde i Hugos inden- og udendørs badeland. Regner det, kan ungerne også slippes løs i det indendørs Jungleland med eksotisk zoo, 4D-biograf og Zik og Zaks Abeland. Ferieparken indeholder også feriehuse og sjove temahytter med plads til mere leg.

Råbjerg Mile

Syd for Skagen finder du en af Jyllands mest imponerende naturfænomener Råbjerg Mile. Det er Europas største vandreklit. Klitten er op til 35 meter høj og dækker et område på omtrent 2 km2. Det er nok det tætteste vi kommer på – visuelt – at have en ørken i Danmark. Bag Råbjerg Mile kan du se sporet af dens tilbagelagte rute, der viser sig som en flad sandflade, og som strækker sig helt ud til Skagerrak. Her blev Milen dannet for mere end 3000 år siden.

Rubjerg Knude

Det ørkenlignende landskab Lønstrup Klint strækker sig hele 12 kilometer fra Lønstrup til Løkken og er vel nok allermest berømt for den knap 100 meter høje Rubjerg Knude og dets fyr. Fra toppen af det 100 år gamle fyr opleves en storslået udsigt over Vesterhavet og Vendsyssel. Rubjerg Knude Fyr har faktisk været tæt på at styrte direkte i havet pga. den barske natur og de hårde storme, der hærger netop her i efteråret. Heldigvis blev tårnet reddet, og i oktober 2019 overværede over 20.000 fremmødte, at fyret blev flyttet 70 meter i sikker afstand til den forsvindende kyst.

Nationalpark Thy

Nationalpark Thy – også kaldet “Danmarks sidste vildmark” – har fantastisk natur og storslået landskab. Det er Danmarks første og største nationalpark med 244 2kmuspoleret natur. Området, der ligger mellem fyret i Hanstholm og Agger Tange, er formet af århundreders sandflugt. De store, øde og vindblæste klitheder er helt unikke, både i Danmark og internationalt. Man kan også være heldig at spotte rådyr, kronvildt og sjældne ynglefugle.

Lille Vildmosen

En tur til Lille Vildmosen er en skøn naturaktivitet. Naturen i dette område favner bredt, og der kan opleves alt fra højmoser, græsfenner, heste, birkekrat, søer og skove. Herudover kan du i græsningsskovene være vidne til nogle af Danmarks største bestande af krondyr. Det er også her, Danmarks ældste og største bestand af vildsvin lever, og derudover kan du se frem til at opleve de gigantiske elge, som lever i området.

Oplevelser Nord

Klitmøller, Cold Hawaii

I Nordjyllands Cold Hawaii kan man slå sig løs som surfer. Det ligger i Klitmøller og er ét af de bedste steder at surfe og windsurfe i Nordeuropa, hvilket gør det til et populært rejsemål for surfentusiaster. Er surfing nyt for dig, kan byens surfskoler hjælpe dig godt på vej til at blive en dygtig surfer. I nærheden ligger samtidig ét af de smukkeste naturområder i Danmark. Thy National Park ligger nemlig kun et par minutters kørsel fra Klitmøller og er oplagt til vandreture, mountainbiking og rideture.

Sea War Museum Jutland

Sea War Museum Jutland i Thyborøn fortæller den dramatiske historie om søslaget på Nordsøen under 1. verdenskrig. Fortællingerne sker på baggrund af de tusinder af dykkerfund, der er gjort gennem årene. Krigen blev nemlig ikke kun udkæmpet i Flanderns sølede skyttegrave, men også på Nordsøen.

Jyllands Park Zoo

Ganske tæt ved Herning ligger den næsten 50 år gamle Jylland Park Zoo. Her kan du opleve over 700 dyr og fugle fra hele verden, fordelt på parkens 35 tønder land. Jyllands Park Zoo er den perfekte weekendaktivitet for børnefamilien med minitivoli, flere legepladser og klappedyr. Mange af dyrene må også fodres med foder, der kan købes i parkens kiosk.

Sandskulpturfestival i Søndervig

Søndervig Sandskulpturfestival er en årlig festival, der bringer nogle af verdens bedste og mest talentfulde skulptører til byen. Her forvandler de flere tusind tons sand til imponerende sandskulpturer. Temaet skifter årligt og har tidligere været bl.a. Verdens Syv Vidundere, Afrikas vilde dyr og livet under havoverfladen.