Ginsmagning – en oplevelse med stor smag

ginsmagning

Utallige kurser, der tilbyder gode oplevelser, ser dagens lys – og der kommer flere og flere til. Derfor kan det heller ikke undre, at også ginsmagning er kommet på kortet – og det med god grund.

Gin er ikke bare gin. Den stigende tendens i Danmark – og hele Europa – til at fokusere på god kvalitet, når vi skal forkæle os selv, går igen på mange områder.

Kurser i bedre madlavning, god bagekunst, ølsmagning, diverse smagskurser indenfor vin og spiritus – ja, listen er lang.

Der ses en tydelig tendens til, at danskernes forbrug af penge til disse produkter ikke går til at købe mere, men i stedet til at købe en bedre kvalitet.

Og det gælder også, når der skal købes gin.

Som skrevet før; gin er ikke bare gin – og det er her et kursus i ginsmagning kommer til sin ret.

Gin har ikke altid været et kvalitetsprodukt

Gin stammer fra – og er en sammentrækning af ordet geniévre; det franske ord for enebær. Det menes, at man allerede i 1600-tallet i Holland anvendte gin som medicin, bland andet mod nyresmerter.

Herefter bredte det sig til England, hvor det blev solgt på lige fod med brændevin. I starten var det de engelske soldater, der fik smag for drikken, men da den ikke var belagt med samme skatter og afgifte som øl, blev gin hurtigt populært – ikke mindst i den fattige del af befolkningen.

Gin menes at være årsagen til ufattelig mange alkoholrelaterede dødsfald i 1700-tallets England, hvor både voksne og børn udøvede prostitution og begik røveri og endog mord, for at skaffe penge til det daglige gin-forbrug.

Gin kan være – og har været – et biprodukt. Det behøver der selvfølgelig ikke at være noget forkert i; tænk bare på produktionen af den danske akvavit, der oprindelig var et biprodukt i forbindelse med produktion af forskellige kartoffelprodukter.

Gin kan fremstilles af resterne fra whiskyproduktion og – ikke overraskende – var det skotterne, der hurtigt så muligheden for en ekstra indtjening på at lave gin heraf.

Gin i dag – et nutidigt kvalitetsprodukt

Fra oprindeligt af være produceret i Holland og England produceres der i dag gin i næsten hele verden. Bland andet USA, Tyskland og Australien producerer gin i dag. Selv i Island laves der gin – produceret på deres egne vilde urter.

Denne store spredning rent produktionsmæssigt giver en stor fordel; mange forskellige produktionssteder og -metoder afstedkommer helt naturligt mange forskellige smagsnuancer – og derfor er gin ikke bare gin.

Produktionsmetoderne er som skrevet mange. Nogle fremstiller gin, der lagres på egetræsfade og dermed giver en smag der nærmer sig whisky, mens andre koncentrerer sig om at forædle den mere kendte ”gamle” gin-smag til perfektion.

Ginsmagning – en tur rundt i verden

De mange produkter og deres forskelligheder kan være svære at overskue. Et kursus i ginsmagning er løsningen. Her vil en fagmand guide én rundt i hele universet af gode smage – og give et indblik i baggrund, oprindelse og smagsnuancer.

Her vil man også få inspiration til forskellige måder at anvende gin på. Gin er ikke kun gin og tonic. Som før nævnt kan gin være mange ting – og den samme gin kan forandre smagsnuancer i forhold til hvilken tonic, den blandes med.

En kompetent fagmand kan også være en uvurderlig guide, når der skal vejledes i alle øvrige måder at anvende gin på – for eksempel i aperitiffer og cocktails.

På et kursus i ginsmagning er det selvfølgelig ikke kun underviserens ord, der tæller. Her får man mulighed for at smage på produkterne, så det der kommer ind gennem ørerne får en naturlig sammenhæng med det, der samtidig pirrer ganen.

Det er ikke svært at komme på et kursus i ginsmagning. Oplevelsessiden DuGlemmerDetAldrig tilbyder forskellige kurser, ligesom for eksempel smagning.com tilbyder kurser flere steder i landet.

Grib roligt fat i kæresten, ægtefællen eller den gode ven og få tilmeldt jer et kursus. Ikke blot er det en oplevelse i sig selv, men det giver også inspiration til mange gode aftener, hvor erfaringerne fra kurset kan afprøves derhjemme.

Større sammenkomster er også en oplagt mulighed for ginsmagning. Nogle firmaer tilbyder ud over kurser i deres egne lokaler, at køre ud og afholde kurset, hvor det måtte ønskes.

Skal familien, vennerne eller veninderne forkæles, bør et kursus i ginsmagning absolut overvejes.

Muligheden er også oplagt, hvis kollegaerne skal rysten sammen – eller hvis medarbejderne skal have en fælles oplevelse.

Én af de mest oplagte idéer er at give et sådant kursus i ginsmagning som en gave til én, der skal forkæles. Med et gavekort til et kursus i ginsmagning er der meget stor sandsynlighed for, at netop du kommer med den bedste gave – og det vil være gaven, der huskes.